8 Yıl Sonra Tasarımı Değişti: İşte Twitch'in Son Hali

85
18
6
6
5
Dünyanın dört bir yanındaki oyun tutkunlarının favori yayın platformlarından Twitch, piyasaya sürülmesinden tam sekiz yıl sonra yeni bir görünüme kavuştu.

Video oyun ekosisteminde önemli bir yere sahip olan Twitch, milyonlarca oyuncunun vazgeçilmezlerinden bir tanesi konumunda. Piyasaya çıktıktan 3 sene sonra, Eylül 2014 tarihinde online perakende devi Amazon tarafından 970 milyon dolara satın alınan platform, e-spor’un yükselişiyle popülerliğini gitgide artırdı.

Sekiz yıl boyunca tasarımında herhangi bir değişikliğe gitmemeyi tercih eden Twitch, bu inadını nihayet kırdı. Popüler canlı yayın hizmetinin yeni logosu, yeni bir mor renk ve yeni bir yazı tipi ile birlikte geliyor.

twitch

Şirketin yöneticilerinden Byron Phillipson, yeni tasarımın bir yıllık çalışma sonucunda hayata geçirildiğini söylüyor. Phillipson, değişikliğin altında yatan sebebin, markayı geleceğe dönük hale getirmek ve yaratıcısı olan topluluğunu daha iyi temsil etmek olduğunu belirtiyor.

twitch

Twitch’in yeni logosu, selefine göre çok daha zarif ve modern görünüyor. Ayrıca logo değişimi yeni bir sloganla birlikte geliyor: “Sen zaten bizden birisin”  

twitch

Yeni görünüm, platformun dünyaya tanıtılması için bazı popüler isimlerle yapılacak büyük reklam kampanyalarının bir parçası olacak. Phillipson, Twitch topluluğunun platforma karşı çok daha fazla aidiyet hissetmesini sağlamak istediklerini aktardı.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/9/26/20885219/twitch-redesign-accessible-logo-font-color-glitch-purple-twitchcon
85
18
6
6
5
Emoji İle Tepki Ver
85
18
6
6
5