Twitter CEO'su Jack Dorsey, Mark Zuckerberg'ü Takipten Çıkardı

21
3
1
1
1
Twitter CEO'su Jack Dorsey, bugün yaptığı bir hamleyle sosyal medyayı sallayacak gibi görünüyor. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'ü takipten çıkaran Dorsey, adeta bu eylemin herkes tarafından bilinmesini istedi.

Twitter CEO’su Jack Dorsey, Facebook kurucusu Mark Zukerberg ile birlikte hem şirket düzeyinde hem de fikir düzeyinde bir rekabet içerisinde. Jack Dorsey, bugün yaptığı bir hamle ile ikilinin rekabetine oldukça ilginç bir yön verdi.

Mark Zuckerberg’ün Twitter hesabını takipten çıkan Jack Dorsey, bunu yapmanın oldukça ilginç bir yolunu seçti. Gelin bu olaya daha yakından bakalım.

BigTechAlert adlı bir Twitter hesabı, büyük şirketlerin CEO’ları ve yüksek mevkilerde yer alan kişilerin takip aktivitelerini paylaşıyor ve bugünkü paylaşım oldukça ilginç:

bigtechalert

Jack Dorsey, BigTechAlert’ün varlığından haberdar olduğunu göstermek için hesabı takip etti. BigTechAlert de bunun ardından Jack’in kendisini takip ettiğini hemen takipçileri ile paylaştı. Elbette Jack, BigTechAlert hesabını takip ettikten sonra atacağı her adımın kullanıcılarla paylaşılacağının farkındaydı. Bu yüzden de Jack’in bir sonraki hamlesi @finkd kullanıcı adına sahip Mark Zuckerberg’ü takipten çıkarmak oldu.

Bunun ardından BigTechAlert, “@jack artık @finkd adlı kullanıcıyı takip etmiyor” tweet'ini takipçileri ile paylaştı. Jack’in gerçekleştirdiği bu eylemin bir şaka mı yoksa strateji mi olduğu henüz bilinmiyor. İşin ilginci ise Mark Zuckerberg’ün Twitter hesabını 2012 yılından beri hiç kullanmamış olması. Yani Jack’in yaptığı bu hamlenin ana sayfasının kalabalık olmasından kaynaklanmadığı söylenebilir. Tabii iki CEO’nun sosyal medya atışmaları devam ederse bu durum kullanıcılar için oldukça keyifli bir hâl alabilir.

Sevilen komedi dizisi How I Met Your Mother geçtiğimiz günlerde Türkiye'de Twitter gündemine oturmuştu:

how i met your mother

Sevilen komedi dizisi How I Met Your Mother, IMDb’de 8,3 puana ve toplamda 208 bölüme sahip. Dizinin her bölümü, bir babanın çocuklarına anlattığı arkadaşlık anılarından oluşuyor ve bu anıların nasıl anneleriyle tanışmasına yol açtığı anlatılıyor. 2005’te yayın hayatına başladıktan sonra 9 sezon devam etmeyi başaran dizi, dünya çapında milyonlarca izleyicinin kalbinde taht kurdu.

Geçtiğimiz günlerde ise How I Met Your Mother, final bölümünün ardından neredeyse 6 yıl sonra Türkiye’de Twitter gündemine yeniden oturdu. Aynen dizinin içeriğinde olduğu gibi hayranlar da diziyle geçirdikleri güzel zamanları yad etti.  

Kaynak : https://mashable.com/article/jack-dorsey-unfollowed-mark-zuckerberg-twitter/
21
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
3
1
1
1