Twitter'da Video İzlemenin de Ücretli Olacağı Ortaya Çıktı!

24
6
2
1
0
Twitter, çok yakında izlemek için para vermeniz gereken 'ücretli videolar' özelliğini kullanıma sunabilir. Özellik, sızdırılan belgelere göre şu anda şirket içinde ciddi ciddi tartışılıyor.

28 Ekim’de Twitter’ın resmen yeni sahibi olan Elon Musk, ilk büyük değişikliğini de mavi tik rozetinde yapacağını açıklamıştı. Onaylanmış hesaplara verilen rozet için aylık 8 dolar ücret istenirken, bugün hem mavi tikten hem de yeni bir özellikten haber geldi.

The Washington Post’un eline geçen şirket içi e-postaya göre Twitter, kullanıcıların ‘ücretli videolar’ paylaşması için yeni bir özellik geliştiriyor. Özellik kapsamında diğer kullanıcılar, videoları izlemek için belirli bir ücret ödemek zorunda olacaklar.

Ücretli videolar özelliği geliştiriliyor ama yayınlanmayabilir:

twitter mavi tik

Söz konusu özelliğin Musk yönetimi altında geliştirilip geliştirilmediği bilinmiyor. Aynı zamanda özelliğin kesin olarak platformda bulunacağı da netliğe kavuşmuş değil. Zira e-postada Twitter ekibi, yeni özelliği ‘yüksek riskli’ olarak değerlendiriyordu.

Twitter ekibi, bu yüksek riskin kapsamını “telif hakkıyla korunan içerik, içerik oluşturucu/kullanıcı güven sorunları ve yasal uyumlulukla ilgili riskler” olarak paylaşıyordu. Ekip, özelliğin geliştirilmesine daha fazla devam etmeden önce de bu sorunlar hakkında kısa bir inceleme yapılacağını vurguluyordu.

Ücretli mavi tik uygulaması çok yakında hayatımıza girebilir:

twitter mavi tik

Musk, mavi tik özelliğinin ne zaman uygulamaya konulacağını açıklamamış olsa da bugün bu konuda bir haber geldi. Bloomberg, ücretli mavi tik ve aynı ücretle beraberinde sunulacak diğer özelliklerin önümüzdeki hafta pazartesi günü uygulamaya konulabileceğini paylaştı. Bilginin kaynağı ise şirket içi kaynaklar olarak aktarıldı.

Kaynak : https://www.washingtonpost.com/technology/2022/11/01/elon-musk-twitter-paywalled-video/
24
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
24
6
2
1
0