Beklenen Açıklama Geldi: UEFA, Ronaldo ve Pogba'nın Disiplin Cezası Alabileceğini Duyurdu

221
37
21
3
3
Sponsorlukların, futbolun gelişiminin ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden UEFA EURO 2020 turnuva direktörü, katılımcı federasyonların imzaladıkları bazı yönetmelikler olduğunu, bu nedenle Ronaldo, Pogba gibi sponsorluk ilişkilerine zarar verebilecek eylemlerde bulunan oyuncuların disiplin cezaları alabileceğini söyledi.

Şu sıralar hemen hemen tüm dünyanın yakından takip ettiği spor organizasyonu olan EURO 2020, en azından bu hafta için gazlı ve alkollü içecek markaları için pek de keyifli geçmedi. Önce Cristiano Ronaldo, basın toplantısı sırasında önünde duran Coca-Cola şişesini kaldırıp izleyenlere "Su için" mesajı verdi, daha sonra da Müslüman Fransız oyuncu Paul Pogba, yine basın toplantısı sırasında önünde duran alkollü içecek markası Heineken'in şişesini kaldırıp yere koymuştu.

Sosyal medyada kısa sürede viral hale gelen bu iki olayı sizlere aktarmış olduğumuz haberlerde UEFA'nın konuyla ilgili olarak henüz bir resmi açıklamada bulunmadığını, ancak söz konusu 'protestolar' UEFA'nın EURO 2020 sponsorluk ilişkilerini etkileyebileceğinden oyuncuların küçük de olsa bir ceza ile karşılaşabileceğini söylemiştik. Zira özellikle Ronaldo'nun şişe kaldırma hareketi, Coca-Cola'ya 4 milyar dolara mal olmuştu.

EURO 2020 turnuva direktörü: Katılımcıların imzaladıkları yönetmelikler var

ronaldo pogba

UEFA'nın EURO 2020 turnuva direktörü olan Martin Kallen, konuyla ilgili olarak beklenen açıklamayı yaptı ve UEFA'nın markalarla söz konusu ortaklıklarının turnuvanın (EURO 2020) gerçekleştirilebilmesini ve yine söz konusu ortaklıkların Avrupa genelinde gençler ve kadınlar da dahil olmak üzere futbolun gelişiminin ayrılmaz bir parçası olduğunu aktardı.

Kallen, Pogba'nınki gibi dini nedenlerle yapılan protestoları anladığını ifade ederken; yine de takımların belirli düzenlemeler altında imzaları olduğu ve disiplin cezaları alabileceklerini hatırlattı. "Katılımcı federasyonlar tarafından imzalanmış yönetmeliklerimiz var" diyen Kallen, UEFA'nın doğrudan oyunculara ceza kesmek gibi bir uygulaması olmadığını, cezaların yerel federasyonlar aracılığı ile ve yerel federasyonların takdiri ile verilebileceğini belirtti.

Kaynak : https://www.bbc.com/sport/football/57517337
221
37
21
3
3
Emoji İle Tepki Ver
221
37
21
3
3