Ronaldo'nun Viral Olan Hareketi, Coca-Cola'ya 4 Milyar Dolar Kaybettirdi

272
189
7
4
3
Ronaldo'nun EURO 2020'deki Macaristan maçı öncesi basın toplantısında Coca-Cola şişelerini önünden kaldırıp "Su için" demesi, gazlı içecek devine 4 milyar dolar kaybettirdi. Dünyaca ünlü yıldızın söz konusu hareketi için Coca-Cola tarafından ise henüz bir açıklama gelmedi.

Lionel Messi ile birlikte son 12-13 yılda futbol denince akla gelen ilk iki isimden biri olmayı başaran Cristiano Ronaldo, saha içindeki kadar saha dışında attığı 'gollerle' de gündem olmayı başarıyor. Son olarak Euro 2020'deki Macaristan maçı öncesinde mikrofonların karşısına geçen Ronaldo, gazlı içecekler hakkındaki düşüncelerini kameralar önünde göstererek sosyal medyada viral oldu.

Bildiğiniz gibi FIFA ve UEFA, resmi organizasyonları için pek çok firma ile sponsorluk anlaşması gerçekleştiriyor ve Coca-Cola da EURO 2020'nin sponsorları arasında yer alıyor. Pazartesi günü gerçekleştirilen basın toplantısı sırasında hemen önünde duran Coca-Cola şişelerinden rahatsız olan Cristiano Ronaldo, şişeleri kadrajın dışına koyarak kameralara elindeki su şişesini gösterip "Agua" (Su) demiş ve insanlara bir anlamda gazlı içecek yerine su içmelerini önermişti.

Ronaldo, gazlı içecekler tükettiği için oğluyla tartıştığını söylemişti

ronaldo

Ronaldo'nun insan sağlığına çeşitli zararları olduğu bilinen gazlı içeceklere karşı bu tutumu, sosyal medyada viral oldu ve 36 yaşındaki yıldız futbolcu türlü övgülerle karşılaştı. Ancak vücudunun en büyük sermayesi olduğunu bilen ve sağlığına azami özenle dikkat ederek 36 yaşında bile fiziki açıdan son derece güçlü kalmayı başaran Ronaldo, gazlı içeceklere karşı ilk kez tavır almıyor.

Bu konuda daha önce de bazı açıklamalarda bulunan Ronaldo, en büyük çocuğu olan Cristiano Ronaldo Jr'ın zaman zaman bu ürünleri tükettiğini aktarırken; "Bazen ona kızıyorum çünkü Coca-Cola ve Fanta içiyor. Cips, patates kızartması gibi atıştırmalıkları yerken onunla tartışıyorum. Bundan hoşlanmadığımı biliyor" şeklinde konuşmuştu.

Ronaldo'nun Coca-Cola şişelerini ekrandan çıkarması, 4 milyar dolara mal oldu

coca-cola hisse

Ronaldo'nun bu gazlı içecek karşıtlığı, EURO 2020'nin ana sponsorlarından Coca-Cola'ya 4 milyar dolara mal oldu. Pazartesi günü borsa açıldığında hisse başına 56.10 dolar, toplamda ise 242 milyar dolar değeri olan Coca-Cola, Ronaldo'nun viral hareketinin ardından hisse başına 55,22 dolar, toplamda ise 238 dolar değere geriledi. UEFA ya da Coca-Cola, turnuvanın sponsorluk anlaşmalarına zarar verebilecek bu harekete karşı henüz bir açıklama yapmamış olsa da hisselerin daha da olumsuz etkilenmesi halinde ufak çaplı bir ceza görebiliriz.

Ronaldo'nun Coca-Cola'ya 4 milyar dolara mal olan hareketi

272
189
7
4
3
Emoji İle Tepki Ver
272
189
7
4
3