Ulaşım İçin Elektrikli Scooter Kullanan Yerli Start-Up, İstanbul'da Hizmete Girdi

39
12
8
8
0
Scooterlar ile ulaşım hizmeti veren yerli start-up Martı, ABD'den sonra en sonunda İstanbul'da da hizmete başladı. Uygulaması ile beraber Martı, İstanbulluların yolculuk keyfini değiştirecek.

Yerli mikro-mobilite start-up'ı olan Martı, sonunda faaliyetlerini İstanbul'a da taşıdı. Asıl amacı "scooterlar yardımıyla ulaşım hizmeti vermek" olan startup, böylece trafik sorununa farklı bir bakış açısıyla çözüm getirmeyi planlıyor.

İstanbul'a girişiyle beraber İstanbul/Bomonti'de tanıtım toplantısı düzenleyen kurucu Alper Öktem, Martı'nın yerli bir mobilite startup'ı olduklarına dikkat çekti: "Elektronik scooterla ABD’de bir iş seyahatinde karşılaştım. Kısa mesafeleri hızla ve kolayca kat edebilmek için son derece etkili bir çözüm olduğunu görünce mikro-mobilite kavramını Türkiye’ye kazandırmaya karar verdik. Martı fikri de böylece doğdu."

İlk önce Kadıköy'de test amaçlı başlayan Martı, talebin fazla olması sebebiyle Beşiktaş ve Levent'te de hizmete girdi. Alper Öktem, konu hakkında "Öncelikli hedefimiz Martı'yı İstanbul'da daha yaygın hale getirmek. Ardından Bulgaristan, Macaristan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere yayılmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Üretimin gerçekten yerli olduğuna dikkat çeken Öktem, elektronik aksamın Türkiye'de üretildiğini söyledi: "Şunu gururla söylemeliyim ki, biz bu ülke topraklarından doğan bir startupuz. Martı'larımızın elektronik aksamı Türkiye'de üretiliyor, üzerinde kullandığımız yazılım tamamen Türk mühendisler tarafından hazırlandı. Elektrikli scooter denince insanların aklına Martı geliyor. Bundan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz."

Fiyatların ise yurtdışındaki örnekler incelenerek oluşturulduğunu söyleyen kurucu, ekonomik bir tarifeye sahip olduklarını da belirtti. Öktem, şöyle konuştu:

"Fransa, Portekiz, ABD gibi ülkelerin büyük şehirlerinde elektrikli scooter kiraladığınızda, 10 dakikalık bir yolculuk için ödediğiniz bedel bir bardak kahve fiyatına denk geliyor. Biz de Martı'yı bu denklem üzerinden fiyatlandırdık. Martı'yla 10 dakikalık bir yolculuğun bedeli 10,5 TL. 10 dakikada yarım saatlik yürünecek mesafeyi kat etmek mümkün. Aslında Martı bir kahve fiyatına yolculuk imkanı sunuyor İstanbullulara."

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/istanbulun-martisi-havalandi/1547830
39
12
8
8
0
Emoji İle Tepki Ver
39
12
8
8
0