Volkswagen’in İkonik Otomobili 'Vosvos' Beetle’ın Üretimi Sona Erdi

56
4
2
1
0
Dünyanın en ikonik arabalarından olan Volkswagen Beetle’ın üretimi resmi olarak son buldu. Son Beetle bugün üretim bandından indi.

Dünyanın en popüler otomobilleri arasında yer alan Volkswagen Beetle, ülkemizde de epey hayranı bulunan bir araç. Halk arasında ‘tosbağa’, ‘vosvos’ gibi isimleri olan bu modelin üretimi 80 yıldan fazla bir süre için devam etmişti. 

Volkswagen’in bu ikonik modeli, 1996’dan bu yana yalnızca firmanın Meksika fabrikasında üretiliyordu. Aracın farklı modellerinden toplamda 21,5 milyon adet üretildiği biliniyor. 

Beetle, ilk olarak 1938 yılında Nazi Almanya’sında ortaya çıkmıştı. VW’i esas üne kavuşturan ise Herbie filmi olmuştu. Daha sonra Beetle, özellikle hippi ve beat kuşağının adeta bayrak arabası haline gelmişti. 

Aracın ikinci neslinin üretimi 1998’de başlarken, 2012 yılında da ikinci ve son değişimle birlikte 3. nesil Beetle’lar yollara çıkmıştı. Meksika’nın Puebla kentinde bulunan fabrika, Latin Amerika pazarının en önemli otomobil üreticileri arasındaydı. Fabrilka artık Kuzey Amerika pazarı için SUV üretecek. 

Modelin emekliliği için fabrikada bir seramoni düzenlenirken Volkswagen CEO’su Scott Keogh, Beetle üretmeyen bir VW hayal etmenin zor olduğunu, aracın firmanın otomotiv sektöründe önemli boşluklar doldurduğunu söyledi. Keogh, artık dolan modelin şirketin evrimine katkısının her zaman hatırlanacağını belirtti. 

Kaynak : https://edition.cnn.com/2019/07/09/business/volkswagen-beetle-final-production-trnd/index.html
56
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
56
4
2
1
0