Windows 10 S Modu’ndaki Bir Hata, Windows 10’a Geçişi Engelliyor

6
3
2
1
0
Güvenliği artırmak için yalnızca Microsoft Store'daki uygulamalara izin veren Windows 10 S Modu, bir hata yüzünden kullanıcıların Windows 10’a geçişlerini engelliyor.

iOS, Chrome OS ve hatta Android ile karşılaştırıldığında Windows, kullanıcıların hemen hemen her şeyi yüklemelerini ve işlerini yapmaları için ihtiyaç duydukları her şeyi sağlayan güçlü bir platform ancak Microsoft, bugünlerde Windows’u kilitlemekte sıkıntı yaşıyor. Kullanıcılar ise Microsoft’un böyle bir sorun yaşadığını öğrenince biraz paniklemiş olabilir. İyi haber, bu sorun sadece bir yazılım hatasından ibaret olmasıyken kötü haber, Microsoft'un hâlâ bir çözüm bulamamış olması.

Microsoft, kilitli Windows denemesini ilk olarak Windows RT’de denemişti ancak bu girişimin satışları oldukça düşük sonuçlandı. Daha sonra Microsoft, x86’ya sahip cihazlar için özel bir sürüm olan Windows 10 S'i çıkardı. Bu sürümü ya da bu sürüme sahip dizüstü bilgisayarlarını satmakta da istenen başarı yakalanamadı.

Windows 10 S

Windows RT ve Windows 10 S ile ilgili 2 ana sorun vardı. Birincisi, Windows Store’da bulunan uygulamaların azlığıydı. İkincisi, Windows kullanıcılarının büyük çoğunluğunun çalışmak veya oyun oynamak için ihtiyaç duydukları yazılımı kurma olanağına sahip olmamalarıydı. Windows 10 S Modu ise bir çeşit uzlaşma olarak ortaya çıktı. Ayrı bir sürüm değildi ancak yalnızca yetkili kullanıcıların kalıcı olarak kapatabileceği bir moddu.

Ne yazık ki kullanıcılar, artık durumun böyle olmadığını bildiriyorlar. Windows 10’un tam hâline geçmek için Microsoft Store sayfasını ziyaret ettiklerinde sayfalar boş gözüküyor ve dolayısıyla geçiş yapamıyorlar. Doğal olarak kullanıcılar, Microsoft'un sessizce S Modu'nu kalıcı hâle soktuklarından endişe etmeye başladılar ancak böyle bir durum yok.

Bir Microsoft temsilcisi, bunun beklenen bir davranış olmadığını ve etkilenen bilgisayarla ilgili bir sorun olmadığını bildirdi. Microsoft, zaten sorunla mücadele ediyor ve bir çözüm bulunduğunda Microsoft Store’u güncelleyecek ancak bu çözümün ne kadar zaman alacağı bilinmiyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/windows-10-s-mode-bug-blocks-users-from-unlocking-regular-windows-10-02586005/
6
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
3
2
1
0