Xiaomi, Yapay Zeka Patentlerinde Huawei ve Qualcomm’u Geride Bıraktı

30
9
5
2
0
Yapay zeka patent başvurularında Xiaomi, bir yıl içerisinde 85. sıradan 11. sıraya yükseldi.

Akıllı telefon üreticilerinin bilinçli ve sürekli olarak gelişmeye devam edebilmeleri için araştırma ve geliştirmeye odaklanmaları gerektiği bir gerçek. Bu vizyonla hareket eden Xiaomi, akıllı telefonlarında ve diğer akıllı cihazlarında etkili geliştirmeler yapmak için yeniliklerine hız kesmeden devam ediyor. Xiaomi CEO'su Lei Jun; son 12 ay içerisinde yapay zeka alanında 684 patent başvurusu yaptıklarını, yapay zeka patent başvurularında Xiaomi'nin dünyada 11. sırada olduğunu ve Xiaomi yapay zeka departmanını tebrik ettiğini açıkladı.

Dünyanın en büyük ekonomi gazetelerinden The Nikkei’den gelen resmi verilere göre Xiaomi, Çin'deki iç işletme sıralamasında Baidu'nun yanında 2. sırada yer alıyor. Xiaomi önümüzdeki 5 yıl içinde mükemmel AIOT (nesnelerin yapay zekası) ürünleri yaratmak için 10 milyar yuan (yaklaşık 1,5 milyar dolar) yatırım yapmayı planlıyor. Çinli akıllı telefon üreticisi, 2018 yılında yapay zeka gelişimini artırmak için 4 milyar yuan (yaklaşık 600 milyon dolar) yatırım yapmıştı. Ayrıca IBM, Microsoft ve Google, yapay zeka geliştirmelerine yaptıkları patent uygulamaları ile bu alana liderlik ediyor.

2018 yılının 3. çeyreğinde Xiaomi, 132 milyon IoT (nesnelerin interneti) ürünü sevkiyatı yaptığını bildirmişti. Ayrıca bu ürünlerin yaklaşık 100 milyon adedi aktif olarak Xiao AI yapay zeka asistanı kullanıyordu. Xiaomi, yapay zeka endüstrisindeki bu büyük atılımdan gelecek birkaç yıl içinde oldukça faydalanacak gibi gözüküyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/03/13/xiaomi-ranks-11th-in-the-world-for-ai-patent-applications-beats-huawei-and-qualcomm/
30
9
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
30
9
5
2
0