Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Yaşam

Yeni Yasayla Taksiti Bitmeyen Akıllı Telefonların Satışı Yasaklanıyor

Dün gece meclisten geçen torba yasa, GSM operatörlerinden taksitle alınan akıllı telefonların, borçlarının bitmeden satılmasını yasaklıyor.

Yeni Yasayla Taksiti Bitmeyen Akıllı Telefonların Satışı Yasaklanıyor

TBMM son zamanlarda akıllı telefon sektörünü yakından ilgilendiren yasalar çıkartıyor. Geçtiğimiz günlerde klonlanmış IMEI'li telefonların kapatılmasıyla ilgili bir yasa çıkaran Türkiye Büyük Millet Meclisi, şimdi de çoğu zaman farklı amaçlarla kullanılan bir uygulamanın sona ermesine neden olacak bir yasa çıkardı.

Dün gece kabul edilen torba yasanın içerisinde yer alan yeni bir yasa tasarısı, GSM operatörlerinden taksitle satın alınmış olan akıllı telefonların, borçlarının bitmeden başka birisine satılmasının önünü kesiyor. Kabul edilen yasa tasarısına göre bundan sonra vatandaşlar, taksitle satın almış oldukları cep telefonlarını, telefonun borcu bitmeden başka birisine satamayacaklar.

Yeni Yasayla Taksiti Bitmeyen Akıllı Telefonların Satışı Yasaklanıyor

Ulaştırma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından yapılan açıklamalara göre bu yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte akıllı telefonların borçları bitmeden başka birisine satmak mümkün olmayacak. Borçları bitmeyen bir akıllı telefonun satılması halinde ise telefon kullanıma kapatılacak.

Bu uygulama son dönemlerde nakit akışı sağlamak için fazlaca kullanılıyordu. Yüksek model akıllı telefonları GSM operatörleri üzerinden taksitle satın alan vatandaşlar, bu telefonu kutusundan bile çıkarmadan satıyorlardı ve bu sayede nakit ihtiyaçlarını karşılamış oluyorlardı. Bu yasa ile birlikte operatör şirketleri, Mobil Cihaz Kayıt Sistemi'ne telefonun sahibini ve borç süresini işleyecek. Bu sayede akıllı telefonların takibi yapılabilecek.

YORUMLAR

(4)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
T
TzScout TzScout 6 yıl önce
Bir kerede vatandaş için iyi bir haber olsun arkadaş ya !!!
A
Ahmet Tay 6 yıl önce
taksit bitene kadar imei ve imsi eşleşmesi zorunlu yapılabilir
K
Knoxwille Knoxwille 6 yıl önce
Kartla altın alıp satanı duydum da telefonu duymamıştım.