Yeni Zelanda Gizlilik Komisyon Üyesi Facebook'u Yerden Yere Vurdu

13
3
2
1
0
Yeni Zelanda Gizlilik Komisyon Üyesi John Edwards, Facebook'a çok ağır eleştiriler yöneltti.

Yeni Zelanda’nın gizlilik komisyon üyesi Facebook için açtı ağzını yumdu gözünü. Yeni Zelanda Gizlilik Komisyon Üyesi olan John Edwards, Facebook hakkında “Etik olarak yozlaşmış patolojik yalancılar. Facebook’a güvenilmez” dedi.

John Edwards, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Facebook hakkında “Onlar soykırıma göz yuman, etik olarak çökmüş patolojik yalancılar” dedi. Edwards, geçtiğimiz ay yaşanan Christchurch saldırısı sonrası gündeme gelen canlı yayın politikaları konusunda da platformun canlı yayın sistemini eleştirdi.

John Edward “They #DontGiveAZuck” etiketiyle yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

İntiharların, tecavüzlerin ve katillerin canlı yayın yapmasına izin veriyorlar, bunlara ev sahipliği yapmaya devam ediyorlar, camiye saldırı videosunu yayınlıyorlar, ‘Yahudi düşmanlarını’ hedef alan reklam verenlere ve diğer nefret pazarı segmentlerine izin veriyorlar ve bunlar için herhangi bir sorumluluk almayı reddediyorlar.”

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in ABC News’e verdiği röportaja da değinen Edwards, Zuckerberg’ün “Birçok insan canlı yayın yapıyor, bilirsiniz işte, doğum günü partileri ya da beraber olamadığı arkadaşlarıyla takılmak için” demecine “sorumsuzca” dedi.

Geçtiğimiz ay Facebook, Yeni Zelanda’daki terör saldırısıyla ilgili 1,5 milyon videoyu 24 saat içerisinde kaldırdıklarını, saldırıyı gerçekleştiren kişinin Facebook hesabını sildiklerini ve o hesaptan atılan orijinal videoyu sildiklerini söyledi. Ancak görüntüler kopyalandı ve diğer platformlara da yayıldı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern geçtiğimiz ay Facebook ile birlikte canlı yayın sorununu halletmeyi planladığını ve Facebook COO’su Sheryl Sandberg’in saldırı konusunda iletişime geçtiğini söyledi.

Avustralya, geçtiğimiz hafta yeni sosyal medya kanunu onayladı. Yeni düzenlemeyle birlikte şiddet içeriklerini yayınlamak ve barındırmak suç oldu.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/new-zealand-privacy-commissioner-calls-facebook-morally-bankrupt-pathological-liars-2019-4?utm_source=feedly&utm_medium=referral
13
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
3
2
1
0