YouTube, Çocukları Hedefleyen Rahatsız Edici Videoları Kaldıracak

33
6
3
2
1
YouTube’da yer alan, çizgi film karakterleri kullanarak çocukları kendine çeken ve küçük çocukları kötü etkileyebilecek mesajlar veren videolar, artık YouTube tarafından kaldırılacak.

YouTube; genç izleyiciler için uygun olmayan, şiddet içerikli ve rahatsız edici videoların sayısındaki artış nedeniyle yıllardır eleştiriliyor. Bununla ilgili olarak çalışmalarını sürdüren şirket, "çocukları" hedefleyen videolar da dâhil olmak üzere yanıltıcı aile içeriklerini engelleyeceğini belirten bir politika değişikliğini bu hafta destek formunda sessizce açıkladı.

Bahsi geçen uygunsuz içerikleri YouTube'da bulmak aslında zor değil. Birçoğu, milyonlarca görüntüleme almış ve birçok komplo teorisinin çıkış kaynağı olmuş vaziyette. Popüler çizgi film karakterlerinin kullanılması nedeniyle çocukların bu içeriklere ilgisi ise artıyor. Bu videoların çoğu ise canlandırma konseptine sahip.

youtube uygunsuz içerik

Arkadaş canlısı karakterlere sahip olmalarına rağmen bu videolar; enjeksiyonlar, travmatik doğumlar, ölüm ve genç izleyiciler için uygun olmayan diğer şeyler de dâhil olmak üzere rahatsız edici içerikler sunabiliyor. YouTube, bu videoları en son politika güncellemesiyle açıkça hedeflemekte.

YouTube, yapacağı güncellemeyle şu video türlerini hedef alacak:

  • “Çocuklar için” gibi etiketlerin bulunduğu, enjekte edilen iğneler gibi uygunsuz davranışlarda bulunan ve çizgi film karakterleri içeren videolar
  • Videonun başlığında, açıklamasında veya etiketinde, şiddet, cinsiyet, ölüm vb. gibi yetişkin temaları içeren, küçük çocukları ve aileleri hedef alan videolar
  • Videonun başlığında, açıklamasını veya etiketlerinde kaba dil içeren ve etiketlerinde “Çocuklar için” yer alan videolar

Bu politika değişikliği, yetişkinleri hedefleyen videolarda uygulanmıyor. Bu yenilikler sadece çocuklara özel içerikler için geçerli. YouTube, içerik oluşturucuları içeriğin olgun kitlelere yönelik olduğunu açıkça belirten etiketler, açıklamalar ve başlıklar kullanmaya dikkat etmesi konusunda uyarıyor.

Kaynak : https://www.slashgear.com/youtube-will-now-remove-disturbing-videos-targeting-kids-24588524/
33
6
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
33
6
3
2
1