YouTube, Enes Batur’un da Yer Aldığı Rewind 2019 Videosunu Yayınladı

111
32
19
9
6
YouTube'un her yıl düzenli olarak yayınladığı "Rewind" videosu bu yıl da paylaşıldı. Platformun enlerinin gösterildiği videoda, Enes Batur da yer alıyor. Videoda Enes Batur'un 10 milyon abone barajını geçen ilk Türk YouTuber olmasına özel bir parantez açılıyor.

Dünyanın en popüler çevrimiçi video platformu YouTube, her yılın sonunda yaptığı gibi bu yılın sonunda da "Rewind" isimli videosunu yayınladı. Geçtiğimiz yıl çok ciddi tartışmalara neden olan ve hatta platformun en "beğenilmeyen" videosu olan Rewind, bu yıl benzer bir sonuç alacak mı bilinmiyor ama bu yılın en'leri arasında Türkiye'den de bir isim bulunuyor. 

"YouTube Rewind 2019: For the Record" başlığıyla yayınlanan videoda; yılın en çok beğenilen şarkılarına, videolarına, içeriklerine ve 2019 yılına damgasını vurmuş olan YouTuber'lara yer veriliyor. YouTube'un bu yılki Rewind videosunda, 2019 yılında daha çok kopyalanmış videolarıyla gündeme gelen Enes Batur da yer alıyor. Enes Batur, 10 milyon aboneye ulaşan ilk Türk YouTuber olarak videoda yer alıyor.

YouTube Rewind

YouTube'un gelenekselleşen Rewind videoları, 2012 ile 2018 yılları arasında yılın en popüler içeriklerini parodileştiriyordu. Ancak YouTube'un özellikle geçtiğimiz yıl yayınladığı video, kullanıcıların ciddi anlamda tepkisiyle karşılaştı. 16 milyondan fazla kullanıcı videoyu beğenmedi ve Rewind 2018, platformun en beğenilmeyen videosu oldu. Hal böyle olunca da yetkililer, bu videoyu oluşturan ekibi ve video formatını değiştirme kararı aldılar.

YouTube Rewind 2019: For the Record başlıklı videoda aslında genelde tanıdığımız isimler bulunuyor. Aslına bakacak olursak bu çok beklenen bir sonuçtu çünkü YouTube, dünya genelindeki herkesin erişebildiği bir mecra ve platformun en iyileri, YouTube kullananan neredeyse herkes tarafından biliniyor. Dilerseniz şimdi, YouTube'un bu yılki Rewind videosunda kimlerin yer aldığına bakalım.

YouTube

YouTube'un bu yılki Rewind videosuna göre 2019 yılının en çok beğenilen içerik videosu, "MrBeast"e ait. MrBeast'in videoları, 10.9 milyon kez beğenilmiş durumda. Videoya göre YouTube'un 2019 yılında en çok beğenilmiş olan klibi ise Shawn Mendes ve Camila Cabello'nun "Senorita" isimli şarkısı. Bu şarkının video klibi, 13.5 milyon beğeni almayı başarmış durumda.

YouTube'un Rewind videosunda yer alan istatistikler arasında yılın en çok izlenen oyun videoları da yer alıyor. Videoda yer alan istatistiklere göre YouTube kullanıcıları, 2019 yılında en çok Minecraft videosu izlediler. Minecraft'ın 2019 yılındaki toplam izlenme sayısı 100.2 milyar. Minecraft'ın en yakın rakibi ise Fortnite. Ancak Fortnite'ın Minecraft'a yetişmesi çok da mümkün değil gibi görünüyor. Çünkü arada 40 milyar kadar fark var.

YouTube

YouTube'un bu yılki videosu, bahsetmiş olduklarımızın haricinde yılın en çok desteklenen YouTuber'larını, yılın en çok izlenen makyaj videolarını, hangi şarkıcının en çok izlendiğini gibi farklı detayları da içerisinde bulunduruyor. Dilerseniz artık sizleri, YouTube'un 2019 yılının en'lerini paylaştığı o video ile baş başa bırakalım.

İşte YouTube Rewind 2019 videosu

Kaynak : https://www.insider.com/youtube-rewind-2019-company-explains-new-format-and-direction-2019-12
111
32
19
9
6
Emoji İle Tepki Ver
111
32
19
9
6