YouTube, Tartışmaya Sebep Olacak Videoları Bilerek Kaldırmıyor

33
9
4
3
1
YouTube’un CEO’sunun yaptığı açıklamaya göre, platformdaki tartışmaya sebebiyet veren ve bazıları için ofansif unsurlar içeren videolar bilerek kaldırılmıyor.

YouTube’un CEO’su Susan Wojcicki’nin bugün yaptığı açıklamaya göre platformda yer alan, kişileri rahatsız edecek ofansif unsurlar içeren bazı videolar bilerek kaldırılmıyor. Susan, bunun sebebinin ise YouTube’un içerik üreticileri için daha "serbest" bir platform olmasını istemeleri olduğunu söyledi.

YouTube, komplo teorilerinden radikalleşmeyi durdurmaya, sınırlandırılmış tacizden zorbalığa kadar sorunlu içeriğe sahip olan videoların yayılmasını nasıl engelleyebileceği konusunda uzun süredir sıkıntı çekiyor. Yakın zamanda YouTube, muhafazakâr bir YouTube kullanıcısının bir Vox sunucusu hakkında homofobik yorumlar yapması ve buna müdahale edilmemesi nedeniyle eleştirilmişti.

logan paul

Wojcikci’nin açıklamasında YouTube’un politika değişikliğine gittiğine dair bir bilgi yer almıyor. Bunun yerine YouTube’da aile dostu bir ortam oluşturmak için yeni 4 adet yol açıklanıyor:

  • Yasaklı içeriği hızlı bir şekilde kaldırmak
  • Yetkililere sesinizi duyurmak
  • Sorunlu içeriğin yayılmasını azaltmak
  • Güvenilir içerik üreticilerini ödüllendirmek

Bütün bunlar bir arada olduğunda YouTube’un sağlıklı bir platform olacağı düşünülüyor. Wojcikci’nin dediğine göre, şirketin serbestlik ve sorumluluk sahibi olma arasındaki dengeyi iyi kurması gerekiyor. Bu nedenle bazı ofansif içerikli videolar algoritma tarafından es geçiliyor.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/27/20834859/youtube-ceo-susan-wojcicki-controversial-offensive-videos-creators-letter
33
9
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
33
9
4
3
1