İnterneti Sınırlı Olanlara Özel Video İndirme Sitesi: Offliberty

12
4
3
1
1
Youtube ve birçok web sitesi üzerinden video indirmeye yarayan, aynı zamanda videoları mp3 formatında indirme imkanı veren web sitesi Offliberty bu haberimizde.

Sadece Youtube’da günde beş milyar kez video izlendiğini göz önünde bulundurursak, video paylaşım siteleri, insanların günlük hayatında etkin olarak kullandığı platformlardan. Fakat bu tarz sitelerin kullanım alanı bütün bir güne yayıldığı için kullanıcılar Wifi bulamadıkları durumlarda mobil veri üzerinden video izlemek zorunda kalıyorlar.

Kimi zaman aşırı pahalı yurt dışı tarifelerinden etkilenmemek için kimi zamansa metroda ya da uçakta internet altyapısı olmadığı için kullanıcılar bu sitelerden mahrum kalmakta. İşte bu noktada devreye Offliberty adlı offline video indirme sitesi giriyor.

offliberty alternative

Offliberty çalışma mantığını espirili bir dil ile şöyle açıklamış: “ Eğer internet otobüsü köyünüze yalnızca haftada bir kez uğruyorsa ya da babaanneniz interneti kullanmanıza 1 saatten fazla izin vermiyorsa  Offliberty tam sizin için”

Neredeyse tüm video sitelerden video indirebileceğiniz Offliberty, sadece videoyu indirmekle kalmıyor aynı zamanda videoyu optimize ederek indirdiği için videoyu daha az boyutlarda kullanıcılara sunuluyor.Yazımızın devamını okuyarak Offlibetry hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir ve nasıl video indirebileceğinizi öğrenebilirsiniz. 

YouTube video indirmek, sonradan MP3 gibi farklı formatlara dönüştürmek için Offliberty: 

offliberty mta

Bir video dosyasını indirip internetsiz olarak izlemenize yarayan Offliberty sadece YouTube ile sınırlı değil. Video içeriği barındıran neredeyse her sitede kullanabileceğiniz Offliberty tamamen ücretsiz olmasının yanında gayet basit bir tasarıma sahip bir web sitesi.

Eğer benim video ile işim yok ben mp3 formatında istiyorum dosyamı diyorsanız, Offliberty bunu da düşünmüş. Offliberty video linkini işledikten sonra isterseniz “Extract audio” sekmesine tıklayarak indirmek istediğiniz videoyu hem mp3 formatında hem de daha az boyutta indirebilirsiniz.

Offlineliberty ile nasıl video indirilir?

mp3 dönüştürücü

  • Offliberty web sitesini buradan açın.
  • İndirmek istediğiniz videonun olduğu sayfanın linkini kopyalayın.
  • Offliberty üzerindeki boş alana yapıştırın.
  • Off yazısına tıklayın.
  • Daha sonra Offliberty’nin sizin için optimizasyonu tamamlamasını bekleyin.
  • İşlem tamamlandığında “Right-Click here and save as…” yazısına sağ tıklayıp bağlantıyı farklı kaydet deyin.
  • Ve videonuz inmeye başlayacaktır.

Eğer indirmek istediğiniz videoyu sadece ses olarak mp3 formatında indirmek istiyorsanız tek yapmanız gereken, extract audio yazısına tıklamak.

Offliberty kullanmanın artıları ve eksileri:

Gelelim Offliberty kullanmanın artılarına ve eksilerine. Öncelikle Offliberty video indirme işlemi için kullanıcılar herhangi bir para talep etmemekte. Benzer işleve sahip fakat ücretli olan web sitelerini de düşünürsek, Offliberty bu konuda avantaja sahip.

Benzerlerinden Offliberty’i bir adım önde gösteren şey ise indirmek istediğiniz bir videoyu çok iyi optimize etmesi ve  bunun bir sonucu olarak çok daha düşük boyutlarda kullanıcılara sunması. Özellikle mobil veri konusunda kota sıkıntısı çeken kullanıcılar için Offliberty’nin bu şekilde bir optimizasyon yapması son derece önemli.

Tasarım açısından ise son derece basit ve kullanıcı dostu olduğunu söyleyebileceğimiz site her seviyede bilgisayar kullanıcısına hitap etmekte.

video indirme

Şimdi gelin biraz da olumsuz sayılabilecek özelliklerine bakalım. Öncelikle, Offliberty her ne kadar bir çok video paylaşım sitesinden videoları indirmenize izin verse de YouTube üzerinden indirmek istediğiniz videoların bazılarında sorun yaşayabiliyorsunuz. 

Özellikle son zamanlarda aradığınız url’nin henüz offline paylaşım için hazır olmadığını söyleyen site isterseniz hazır olduğunda size geri email ile dönülmesini sağlayan bir sisteme sahip.

Offliberty video indirme görevini yerine layığı ile getiriyor olsa da, yaptığı optimizasyon işlemi videoların görüntü ve ses kalitesinde kayıplara yol açmakta. Bu yöntem normal kullanıcıları etkilemese de, kaliteye önem veren kullanıcılar için bir dezavantaj sağlamakta.

Offliberty’e alternatif olabilecek web siteleri:

Savefrom

Türkçe dil desteği de bulunan web sitesini kullanarak bir video indirmek istediğinizde tek yapmanız gereken şey ana sayfada bulunan boş bölüme sitenin linkini yapıştırdıktan sonra indire basmak.

Keepvideo

Benzer bir mekanikte çalışan KeepVid.pro sitesini kullanarak YouTube üzerinden videoları mp4 formatında kolayca indirebilirsiniz. İsterseniz masaüstü uygulaması ile daha fazla seçeneğe sahip olabilirsiniz.

Listenvid

Listenvid ise videodan çok direkt mp3 olarak istediğiniz videoyu indirmenize yarayan bir web sitesi. Tamamen ücretsiz olan bu web sitesinden istediğiniz videoyu indirebilirsiniz.

Convyoutube

Convyoutube, YouTube üzerinden istediğiniz videoları mp4, mp3 ve gif formatında indirebileceğiniz bir site.

Bitdownloader

Facebook, instagram ve Youtube üzerinden video indirmenize olanak sağlayan bitdownloader, sesli olarak 720p’ye kadar destek verirken sessiz olarak 4k videolar indirebilmenizi sağlamakta.

Eğer size sunduğumuz bu seçenekler ihtiyacınızı tam olarak karşılamıyorsa, buradaki haberimizden daha fazla web sitesine ulaşabilirsiniz.

Offliberty, her ne kadar eski şaşalı yıllarındaki kadar popüler olmasa da yine de geniş bir kitle tarafından kullanılmakta. Birçok web sitesinden tek bir web sitesini kullanarak indirme imkanı veren Offliberty, video indirme konusunda başı çeken sitelerden birisi. 

12
4
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
12
4
3
1
1