2016 Google Bilim Fuarı'nda Ödül Alan İki Türk Öğrenci

4
0
0
0
0
2016 Google Bilim Fuarı'nda Ödül Alan İki Türk Öğrenci
Tüm dünyadaki 13-18 yaş arası öğrencilere açık olan ve internet üzerinden gerçekleştirilen Google’ın bilim ve mühendislik yarışmasında İlayda Sırbaş ve Ezgi Tezer ödül almayı başardı.

Google’ın internet üzerinden düzenlediği, tüm dünyadan 13-18 yaş arası öğrencilerin katıldığı bilim fuarında İlayda Sırbaş ve Ezgi Tezer isimli iki öğrencimiz ödül almayı başardılar.

"Güçlendirilmiş beton binaların patlama ve darbeye karşı direncini artıracak yeni ve doğa dostu bir yöntem" projesiyle katıldıkları yarışmada “Community Impact Award”, yani “Topluluk Etki Ödülü”ne layık görülen öğrencilerimiz, projeleri hakkında "harici duvarların içine enerji emme özellikleri nedeniyle alüminyum içecek kutuları yerleştirerek binaların dirençlerini artırıyoruz" açıklamasında bulundular.

“Topluluk Etki Ödülü”, çevre ya da sağlık kaynaklarıyla ilgili bir sorunu alarak toplum açısından önemli bir fark yaratan projelere veriliyor. 

2016 Google Bilim Fuarı ödüllerinin dağıtılmasıyla ilgili paylaşılan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz. Biz de Webtekno ekibi olarak kendilerini gönülden kutluyoruz.

4
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
0
0
0
0