20 Yaşındaki Kadın, Denize Lensleriyle Girdiği İçin Kör Oldu

80
17
7
3
1
Henüz 20 yaşında olan Miyako Aiko-Murray, tüm uyarılara rağmen denize lensleriyle girdi. Gözüne deniz suyu kaçan Murray, görme kaybı yaşadı ve hayatını geri kazanabilmek için yıllar sürecek bir tedaviye muhtaç kaldı.

Eğer uzun bir süredir lens kullanıyorsanız ya da lens kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini araştırdıysanız kontakt lensler ile denize veya havuza girmemeniz gerektiğini biliyorsunuzdur. Kontakt lensler, gözlere tam olarak yapışmaz. Bu nedenle lensler gözünüzdeyken denize girdiğinizde onları kolaylıkla düşürebilirsiniz. Daha da önemlisi suda bulunan bakteri ve virüsler, göz enfeksiyonlarına neden olabilir.

Denize kontakt lens ile girmenin ne kadar tehlikeli olduğunu anlamak için Miyako Aiko-Murray’nin başına gelenleri okumakta fayda var. Miyako Aiko-Murray, henüz 20 yaşında, İngiltere’nin başkenti olan Londra’da yaşayan bir genç. Murray, sıcak yaz günlerini güzel bir tatille değerlendirmek için Malta’ya gitmeyi tercih etti. Fakat Murray’nin pek de önemsemediği bir konu, deyim yerindeyse hayatını kabusa çevirdi.

Murray, Malta tatili sırasında tüm tehlikelere rağmen denize lensleriyle girdi. Genç kadın denizde keyifli vakit geçirirken sert bir dalgayla karşı karşıya kaldı ve deniz suyu gözlerine, tabii olarak da lenslerine geldi. Murray, bu durumu en başta fazla sorun etmese de bir süre sonra gözleri kızarmaya başladı ve migreni tuttu. Genç kadın, gözleri sürekli sulanınca ve anlık sancılar yaşamaya başlayınca bir doktora başvurdu.

Doktor, henüz 20 yaşındaki Murray’ye Acanthamoeba Keratitis teşhisi koydu. Acanthamoeba Keratitis, amiplerin göz korneasını istila ettiği nadir bir hastalık olarak biliniyor. Murray’yi muayene eden doktor, genç kadının tedavisinin yıllar sürebileceğini belirtirken birkaç kornea nakli yapılması gerekebileceğini de sözlerine ekledi. 

Üstelik Murray, görme kaybı yaşadığı için işini de kaybetmek durumunda kaldı. Murray’nin tedavisi için GoFundMe sitesinde bir yardım fonu başlatılmış durumda ve bu fon, ilk üç günde 5.850 sterlin (41.760 TL) toplamayı başardı. Genç kadın, tedavisini bir an önce başarıyla tamamlayarak hem hayatını yoluna koymayı hem de işine yeniden kavuşmayı diliyor.

80
17
7
3
1
Emoji İle Tepki Ver
80
17
7
3
1