2022'de Uçuşa Hazır Olacak Hürjet’in Ön Tasarımı Hazır

77
18
1
1
1
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin göz bebeklerinden olacak Hürjet, ön tasarım gözden geçirme aşamasını başarıyla tamamlayarak kritik tasarım aşamasına geçmeyi başardı.

TUSAŞ (Türk Havacılık Uzay Sanayii) tarafından 2017 yılında başlatılan süpersonik jet eğitim uçağı Hürjet için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Projenin kritik etaplarından bir tanesi olan ön tasarım gözden geçirme aşamasını tamamlayan Hürjet, bu aşamayı başarılı bir şekilde geçti. 

Yerli ve yabancı bağımsız uzmanların gözleminde yapılan testlerde başarılı olan Hürjet, 4 farklı konuda testlere tabi tutuldu. Aviyonik ve elektrik sistemleri, uçak sistemleri, uçak yapısı ve uçuş bilimleri konularında yapılan testler 2 gün boyunca sürdü ve yetkili komite, Hürjet'in mevcut halini onayladı.

hürjet

Jet eğitimlerinde pilotların kullandığı T-38 ve özellikle Türk Yıldızları tarafından kullanılan F-5 uçaklarının yerine geçmesi planlanan Hürjet, akrobasi ve eğitimlerin yanı sıra operasyonlarda da kullanılabilecek. 45 bin feet'te uçabilen Hürjet, 2.592 kilometre menzile sahip olacak. 2.721 kilogram yük taşıyabilecek şekilde üretim süreci devam eden Hürjet, TSK'nın önemli güçlerinden bir tanesi olacak.

Tüm bu özellikleriyle birlikte ilerleyen dönemlerde TSK envanterine girecek olan Hürjet, 2021 yılının aralık ayında bir prototiple karşımıza çıkacak ve 2022 yılının yaz aylarında ilk uçuşu için hazır olacak.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/hurjette-on-tasarim-tamam-41280888
77
18
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
77
18
1
1
1