22 Yıl Önce Kaybolan Adamın Cesedi, Google Earth ile Bulundu

90
26
4
4
4
ABD’de 1997 yılında kaybolan bir adamın cesedine ve arabasın 22 yıl sonra ulaşıldı. Bunu sağlayan Google'ın iki boyutlu ve üç boyutlu olarak dünya modellemesi sunan ise Google Earth uygulaması oldu.

ABD, Florida’nın Lantana kasabasında bir gece kulübünden dönerken kaybolan William Moldt için arama çalışmaları yapılmış, adamın bulunamaması üzerine yetkililer çalışmalara son vermişti. Talihsiz adamın cesedine ve arabasına 22 yıl sonra Google Earth sayesinde ulaşıldı. 

Moldt’un kayıplara karıştığı bölge olan Wellington kasabasının eski bir sakini, Google Earth’de bölgenin ayrıntılı şekilde çekilmiş görüntülerini incelerken gözüne bir şey takıldı. Bir gölün içerisinde bir araç bulunuyordu.

google earth göldeki araba

Aracı gören vatandaş hemen, gölün ve aracın bulunduğu bölge olan Moon Bay Circle’ın yeni sahibini durumdan haberdar etti. Arazi sahibi de kendi droneu ile yaptığı keşifte vatandaşın haklı olduğunu görünce polise haber verdi. 

28 Ağustos’ta arabayı gölden çıkaran polis yetkilileri, aracın içerisinde buldukları kemik kalıntılarının Moldt’a ait olduğunu keşfetti. 

2007’den beri Google Earth’de

ölen adam

ABD’de sonuçsuz kalan kayıp dosyalarıyla ilgili bir veri tabanı olarak bilinen Charley Project’e göre araç, 2007 yılından beri Google Earth görsellerinde yer alıyor ancak bugüne kadar kimse fark etmedi. 

Polise göre Moldt, aracının kontrolünü kaybetti ve göle uçtu. İlk soruşturmada bu ihtimal düşünülmemişti. Polis sözcüsü Therese Barbera ise yıllar önce gerçekleşen olay hakkında kesin bilgilere ulaşamayacaklarını ifade etti. 

Moldt, kaybolduğu gece 21:30’da kız arkadaşını arayıp yakında evde olacağını söylüyor. 23:00’de gece kulübünden çıkan ve sarhoş olmadığı düşünülen Moldt daha sonra bir şekilde aracıyla göle uçmuş. 

Moldt’un ailesi de talihsiz adamın kalıntılarına ulaşıldığından haberdar edildi. 

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-49684644
90
26
4
4
4
Emoji İle Tepki Ver
90
26
4
4
4