Tedarikçilere Göre Önce 6,1 İnçlik iPhone 12'ler Satışa Çıkacak

11
6
2
2
0
Digitimes, Apple'ın yaklaşmakta olan iPhone 12 modelleriyle ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. Digitimes'ın tedarikçilere dayandırarak yaptığı açıklamalara göre 6,1 inç büyüklüğündeki iPhone 12'ler, diğer varyantlardan daha erken bir tarihte piyasaya sürülecek.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın, kısa bir süre sonra yeni iPhone modelleriyle tüketicilerin karşısına çıkması bekleniyor. Ayrıca iPhone 12 serisi, muhtemelen 5,4 inç, 6,1 inç ve 6,7 inç büyüklüklerinde olacak. Apple'ın yeni akıllı telefonları bu yıl muhtemelen biraz gecikecek ancak gelen son haberlere göre tüketiciler, ilk olarak 6,1 inç ekranlı iPhone 12'lerle tanışma imkanı yakalayacaklar.

Aslına bakacak olursak 6,1 inç büyüklüğündeki iPhone 12'nin daha erken çıkacak olması, geçtiğimiz aylarda Digitimes tarafından ortaya atılmıştı. O dönemlerde yapılan açıklamalara göre iPhone 12 için oluşturulan devre kartları, ilk olarak 6,1 inç büyüklüğündeki varyant için hazırlanacaktı. Yani en azından planlamalar bu yöndeydi. Digitimes şimdi, bir ay önce ortaya attığı iddiaların doğru olduğunu, tedarikçilerden aldığı bilgilere dayandırarak açıkladı.

iPhone 12

Endüstri kaynaklarından aldığı bilgileri kamuoyu ile paylaşan Digitimes, PCB kart tedarikçilerinin temmuz ve ağustos aylarında sevkiyatlarını artırdığını ifade ediyor. Sevkiyatların, planlandığı gibi önce 6,1 inç büyüklüğündeki iPhone 12'ler için yapıldığını ifade eden Digitimes, temmuz ayından beri bu sevkiyatların yapıldığını söyledi. Digitimes'a göre 6,7 inç ve 5,4 inç büyüklüğündeki iPhone 12'lerin PCB sevkiyatlarıysa ağustos ayının ikinci yarısı itibarıyla başlamış durumda.

Aslına bakacak olursak böylesi bir durum, ilk kez gerçekleşmiyor. Apple, 2017 yılında iPhone X'i eylül ayında duyurdu. Bu telefonun piyasaya sürülmesiyse kasım ayına sarktı. Benzer bir şekilde yine eylül ayında duyurulan iPhone XR da ekim ayı itibarıyla piyasaya sürülmüştü. Bu yılki gecikmenin nedeni her ne kadar pandemi olsa da Apple hayranlarının bu duruma alışık olduklarını ifade edebiliriz.

iPhone 12

Eğer Digitimes tarafından yapılan açıklamalar doğruysa, Apple'ın mantıklı bir hamle yaptığını söyleyebiliriz. Bunun nedeniyse 6,1 inç büyüklüğünde iki farklı modelin piyasaya sürüleceğine inanılması. Şöyle ki iddialara göre Apple, iPhone 12'den bir modeli, iPhone 12 Pro'dan da bir modeli 6,1 inç büyüklüğünde tasarladı. Bu da serinin en popüler modellerinin daha erken piyasaya sürüleceğinin bir göstergesi. 

Bu arada Apple'ın bugün bir etkinlik düzenleme ihtimali bulunuyor. Dün sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Apple'ın bugün ya da birkaç gün içerisinde bir etkinlik düzenleyeceğinden bahsetmiştik. Bu bağlamda Jon Prosser, düzenlenecek etkinlikte iPhone 12 ve fazlasının gösterileceğini dile getirirken, Bloomberg'den Mark Gurman'sa etkinliğin duyurunun duyurusu olacağını ifade etmişti. Önümüzdeki saatler, Apple'la ilgili pek çok şeye gebe.

Kaynak : https://9to5mac.com/2020/09/07/6-1-inch-iphones/
11
6
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
11
6
2
2
0