Amazon, Ürün Fiyatını Yanlış Girmesi Sebebiyle Kullanıcılarına 20 Dolar Dağıttı

26
12
5
4
1
Milyonlarca kişinin milyarlarca dolarlık alışveriş yaptığı Amazon, yanlış fiyatlandırma sonrası ürünlerin siparişlerini iptal etmişti. Sonucunda müşterilerin de mağduriyetini gidermek adına oldukça cömert davrandı.

Amazon, temmuz ayı Amazon Prime gününde, fiyatları 13.000 dolara kadar çıkabilen bazı kamera ve lensleri yanlışlıkla 95 dolar gibi düşük bir fiyatla satışa sunmasının ardından bir çılgınlık yaptı.

Daha önce bu gibi fiyatlandırma hataları duysak da, bu durumda asıl şaşırtıcı olan Amazon alıcıları geri çevirmedi ve müşteriler bu derecede pahalı ürünleri oldukça ucuz bir fiyata almış oldular. Fakat Amazon’un bu cömertliği sadece Amazon Prime günü ile sınırlı kalmış gibi gözüküyor.

Amazon

Benzer bir fiyatlandırma hatası

Sonny Addict’in yaptığı bir habere göre Sony fotoğraf makinesi kullananlar 550$’lık Sony FE 85mm f/1.8 lensini sadece 250 dolara görmüşlerdi. Birçok fotoğrafçı Amazon’un temmuz ayında yaptığı çılgınlığı da göz önünde bulundurarak bu fırsata adeta balıklama atlamıştı. Fakat Sony “fiyatlandırma hatası” başlığı ile kullanıcılara geri bildirim göndererek bütün siparişleri iptal etmişti.

hediye kartı

Amazon'dan kullanıcılara geri bildirim

Kullanıcılara mail olarak gönderilen bu geri bildirimde aşağıdaki ifadeler yer alıyordu:

“Merhaba,

Sony FE 85mm f/1.8 Lens adlı ürünün, doğru olmayan bir fiyatla satışa sunulması ile alakalı hatayı henüz fark ediyoruz.

Bu durumda sunulan cihazın satışını bu fiyat ile gerçekleştiremeyeceğiz. Üzgünüz ama bu yüzden alışverişiniz iptal edilmiştir. Farklı zamanlarda yanlış fiyata satışa sunulan birçok cihaz yer alabilmektedir.

Bu hatayı düzeltmek adına hesabınıza 20 dolarlık Amazon.com hediye kartı ekliyoruz.

Saygılarla,

Amazon Müşteri Hizmetleri”

Amazon’un o günkü fiyat kayıpları alışılmadık derecede fazla olsa da, bütün bunlara rağmen bahsedilen iki günde gerçekleşen 7 milyar doların üzerinde bir satış ile bir hayli fazla kar elde edildi.

Kaynak : https://petapixel.com/2019/09/14/amazon-lists-550-sony-lens-for-250-but-gives-buyers-20-instead/
26
12
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
26
12
5
4
1