AMD CEO’su Lisa Su, IBM’e Geçeceği Yönündeki İddiaları Yalanladı

5
2
1
0
0
AMD CEO’su Lisa Su, IBM’e Geçeceği Yönündeki İddiaları Yalanladı
Son zamanlarda ürettiği rekabeti üst noktaya taşıyan işlemci ve ekran kartlarıyla adından sıkça söz ettiren AMD'de büyük bir ayrılık yaşanacağı yönünde iddialar ortaya atıldı. İddialar tam iyiden iyiye güçlenmeye başlamıştı ki, dedikoduların hedefinde yer alan AMD CEO’su Lisa Su duruma el atarak böyle bir ayrılık düşünmediğini belirtti.

2019 yılı AMD tarafında oldukça iyi geçiyor diyebiliriz. Şirket, özellikle üçüncü nesil Ryzen işlemciler ve Navi teknolojili yeni ekran kartlarıyla birlikte pazarda ne kadar güçlü bir paya sahip olduğunu gösterdi. Yani AMD CEO’su Lisa Su AMD’den ayrılıp yeni maceralara yelken açmak istiyorsa bunun için en iyi zaman şu an. Ancak, Su’nun bu yöndeki iddiaları destekleyen bir tweet’in altına verdiği cevap, durumun hiç de öyle olmadığını gösterdi.

WCCFTech isimli, içeriklerinde genellikle dedikodu ve sızıntılara yer veren Twitter hesabı, bugün bir tweet paylaştı. Tweet’te Lisa Su’nun IBM’de görev almaya başlamak istediğinden bahsediliyordu. Sonrasında bu tweet’e kısa sürede yanıt veren Su, paylaşımında şu cümlelere yer verdi. “Bilginiz olsun diye söylüyorum, bu dedikodunun doğru tek bir tarafı yok. AMD’yi seviyorum ve henüz en iyiyi üretmiş değiliz.” Dilerseniz tweet’e aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Bu dedikoduyu ilginç kılan ve belki de başlangıçta biraz mantıklı gibi görünmesini sağlayan şey, AMD’nin pazartesi günü bilgisayar ve grafik başkan yardımcısı olarak Rick Bergman’ın işe alındığını duyurması oldu. Bergman son olarak Synaptics’in başkanı ve CEO’su olarak görev yapmıştı. Ancak ondan önce AMD ve ATI’de üst düzey yönetici rollerinde on yılını geçirdi. Aslına bakarsanız, bir anlamda Bergman evine geri dönüyor.

Dedikodu her ne kadar mantıklı görünüyor olsa da Lisa Su’nun şu an için şirketten ayrılmak gibi bir düşüncesi yok gibi görünüyor. Kendisi şirketin yeni işlemci ve ekran kartlarına oldukça bağlı ve şirkette kalma konusunda kararlı olduğunu söylüyor. Bahsi geçen işlemcilerden biri, Zen 2 tabanlı 7 nanometre üretim işlemine dayanan Epyc “Rome” isimli işlemciler olacak. Bu işlemcinin yarın lansmanı da yapılacak.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/amd-ceo-dr-lisa-su-says-there-is-zero-truth-to-rumor-she-is-jumping-ship-to-ibm/
5
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
0
0