Android Kullanıcıları Sanal Tuşları, Jestlere Tercih Ediyor

22
12
5
2
1
Google, jestlerle uygulama kullanmanın daha akıcı ve kolay olduğunu söylese de kullanıcıları jestleri kullanmaya zorlamayacak. Bu durumun sebebi ise Android kullanıcılarının üç nokta menülerini kullanmaktan vazgeçmiyor olması.

Google, neden jestlerin üç nokta menülerden daha iyi olduğunu düşündüğünü detaylı olarak açıkladı. Firmaya göre bu yöntem hem tek elle kullanımı mümkün kılıyor, hem de daha akıcı ve hızlı bir kullanım sağlıyor. Yine de Google, kullanıcıları jestlere geçmeye zorlamayacağını söylüyor.

Google’ın bu kararının ise çok basit bir sebebi var: Android kullanıcıları, üç noktalı menülerden vazgeçmeye hiç sıcak bakmıyor. Android kullanıcıları genel olarak jestlerin kullanımına alışmakta zorluk çekiyor.

android-q-jest

Android’i jestlerle kullanabilmek isteyenlerin Ayarlar > Sistem > Jestler > Sistem Navigasyonu yolunu izlemeleri gerekiyor. Bu özellik hakkında bir blog yazısı yazan Android Kullanıcı Arayüzü ürün yöneticileri Allen Huang ve Rohan Shah, jestlerin kullanıldığı durumlarda uygulamalara daha çok ekran alanı kaldığını ve daha hızlı, doğal ve akıcı bir deneyim sunulduğunu söylüyorlar.

Yine de bu ikili, jestleri öğrenmenin ve jestlere adapte olmanın kolay olmadığının farkında. Farklı Android telefonların geliştiricileri farklı jestler kullanabilir. Yapılan testlerde, kullanıcıların jestleri destekleyen Android Q’yu daha ergonomik buldukları ancak yine de 3 nokta menüyü daha kullanışlı gördükleri ortaya çıktı.

android-q-jest-navigasyonu

Android Q’nun ilk versiyonlarında yer almayan bu özellik, daha sonraki versiyonlarına eklendi. Pixel 3 kullanıcıları uzun süre yalnızca jestleri kullanabilmişti. Şimdi bu kullanıcılar da seçme hakkına kavuşmuş oldu.

Google, bu değişimin pek de kullanıcıların istediği bir şey olmadığını ve pek de sıcak bakmadıkları bir özellik olduğunu en azından zamanında anlamış oldu ve insanları –Pixel 3 kullanıcılarını saymazsak- zor durumda bırakmamış oldu.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/google-details-gesture-navigation-model-implementation-android-q-three-button-switch-back-option-pix-2082782
22
12
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
22
12
5
2
1