Apple, Tarihinde İlk Kez AirPods Üretimini Çin Dışına Taşıyacak

15
3
1
1
0
ABD ve Çin arasındaki gerilimden etkilenen şirketlerden bir tanesi olan Apple, fabrikalarını Çin dışına taşıma planları kapsamında ilk kez AirPods üretimini Vietnam'da gerçekleştirecek. Apple, bunun için fason üreticilerinden olan GoerTek ile de anlaşma yaptı.

Apple’ın üretimini Çin dışına çıkartma hedefinin bir parçası olarak AirPods’ların deneme üretimini Vietnam’da gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Apple, AirPods denemesi için önemli fason üreticilerinden bir tanesi olan GoerTek ile anlaştı.

Şirket, zaten uzun süredir kablolu EarPods üretimini Vietnam’da gerçekleştiriyordu ancak AirPods’un üretimi daha önce Çin dışına hiç taşınmamıştı. AirPods’un, Apple’ın en hızlı büyüyen ürünü olduğunu da hatırlatmak gerekiyor. AirPods, 2017 yılında 20 milyon adet satılırken geçtiğimiz sene 35 milyon adet satış rakamına ulaşmayı başarmıştı.

airpods

Tayvan Ekonomik Araştırma Enstitüsü’nün tedarik zinciri analisti olan Chiu Shih-fang, Nikkie Asia Review’a verdiği röportajda “Apple’ın çeşitlendirme çabaları kapsamında ‘Çin artı bir’ stratejisini benimsemesi oldukça muhtemel” dedi. Bu, Apple’ın Çin dışındaki ülkelerde de üretime başlayacağı ancak ilk etapta Çin’deki üretimini azaltmayacağı anlamına geliyor.

Şu an bakıldığında Vietnam, Çin karşısında oldukça umut vadeden bir alternatif olarak görülüyor. Ayrıca Foxconn gibi diğer Apple tedarikçileri de yakın gelecekte burada fabrikalar açmayı düşünüyor.

Tabii burada nitelikli iş gücü gibi çeşitli zorluklar da bulunuyor. Çin’in sadece 15’te biri büyüklüğünde olan ülke, ayrıca ABD Başkanı Donald Trump tarafından da muhtemel gümrük tarifesi artışlarıyla tehdit ediliyor.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/639312/apple-could-make-airpods-outside-china-for-first-time/
15
3
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
1
1
0