Apple Car, Şimdiden Rakiplerini Yerle Bir Etti: Tanıtılmayan Araba, Tesla’dan Daha Çok Tercih Edildi

21
9
5
1
1
Yapılan bir anket sonucunda Apple’ın büyük bir merakla beklenen ancak üretilip üretilmeyeceği bile belirsizliğini koruyan otomobili Apple Car’da yer aldı. Katılımcıların %26’sı Apple’ı sevdiklerini ve bir araba üretirse kesinlikle satın almayı düşüneceklerini belirtti.

Apple’ın yıllardır üzerinde çalıştığı sürücüsüz araç projesi ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Apple hayranlarını heyecanlandıran araçla ilgili en çarpıcı iddialardan biri geçtiğimiz aylarda ünlü Apple analisti Kuo’dan gelmişti. Kuo attığı bir Tweet’te, Apple Car projesinin feshedildiğini iddia etmişti.

Çeşitli kaynaklara göre Apple, 2024 yılında üreteceği otomobil için önemli isimleri bünyesine katmıştı. Teknoloji devi şirketin otomobil çalışmalarını oldukça sessiz ve gizli bir şekilde yürütmesi büyük bir beklenti yaratıyor. Beklentiler o kadar yükselmiş olacak ki bir anket sonucunda daha üretildiği bile meçhul olan Apple Car, dev markaları sollamayı başardı.

Kullanıcılar Apple’a her anlamda güveniyor

Apple Anket

Strategic Vision adlı bir firma 200.000 kişiyle bir anket gerçekleştirdi. Ankette katılımcılara satın almayı düşündükleri otomobil markası soruldu. Apple’ında yer aldığı ankette 45’ten fazla marka yer aldı. Anketin sonucu ise oldukça şaşırtıcı oldu.

Anketin ilk sırasında %38 ile Toyota, %32 ile Honda yer aldı. Üçüncü sıraya ise %26 ile Apple Car yerleşti. Kalite bazında yapılan ankette ise Apple Car %24 oy alarak ilk iki sıradaki Toyota ve Honda’yı bile geçmiş durumda. Henüz tanıtılıp tanıtılmayacağı bile kesin olmayan otomobilin böyle bir başarı elde etmesi Apple’ın ne kadar büyük bir kitleye hitap ettiğinin bir göstergesi olarak görülüyor.

Tesla, BMW ve Audi gibi dev otomobil markalarını geçen Apple Car’ın SUV olarak piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ayrıca ilginç tasarım sahip olacak otomobilin koltuklarının da dönebilen koltuklar olacağı iddia ediliyor.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-11182081/Apples-car-loved-exists-26-buy-one-iPhone-maker-Tesla.html?ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490&ito=1490
21
9
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
9
5
1
1