Apple'ın Çocuk Uygulamalarında Aldığı Önlemler, Geliştiricileri Zor Durumda Bırakacak

23
3
2
0
0
Apple'ın çocuklara yönelik uygulamalarda aldığı katı önlemler, bazı uygulamaların App Store'dan kalkmasına sebep olabilir.

Geçtiğimiz hafta Dünya Geliştiriciler Konferansı kapsamında yapılan açıklamada Apple’ın App Store’da yer alan çocuk uygulamalarının gizliliği konusunda kuralları sıkılaştıracağından bahsedilmişti. Recode'un düzenlediği Code Konferansı’nda konuşan PBS Başkanı ve CEO’su Paula Kerger; Apple’ın yeni kurallarının, App Store’da yer alan bazı uygulamaların kaldırılabileceği anlamına geldiğini söyledi.

Apple, geçtiğimiz hafta geliştirici kurallarını revize etmiş ve çocuk kategorisindeki uygulamaların herhangi bir üçüncü parti reklam ya da analitik yazılımları barındıramayacağını söylemişti. Ayrıca çocuklara yönelik üçüncü parti uygulamalar, toplanan verileri herhangi bir yere iletemeyecek. Kerger, bu kurallar yüzünden PBS’in bazı uygulamaları App Store’dan kaldıracağını söyledi.

Kerger, bu değişikliklerin uygulamalardaki hangi özelliklerin çalıştığının takip edilmesine izin vermediğini ifade etti. Milyonlarca çocuğun PBS uygulamalarını kullandığını söyleyen Kerger, “Biz, çocuklara herhangi bir şey satmıyoruz” dedi.

Apple’ın bu sıkı önlemleri almasına sebep olan şey ise WSJ tarafından gerçekleştirilen bir araştırmanın sonuçları. Şirket, test ettiği 80 uygulamadan 79’unun verileri, analizleri, reklamları ya da pazarlama detaylarını üçüncü partilere ilettiğini keşfetti. Burada en çok dikkat çeken uygulama ise Curious World adındaki uygulama oldu. Uygulamanın, çocukların verilerini Facebook’a gönderdiği tespit edildi.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/06/12/pbs-ceo-warns-app-store-crackdown-on-content-for-kids-forcing-it-to-pull-apps/
23
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
23
3
2
0
0