Facebook Yeniden Para Karşılığı Kullanıcı Verisi Toplamaya Başlıyor

38
6
2
1
0
Facebook, kullanıcılarının verilerini topladığı ve karşılığında para ödediği sistemi yeniden canlandırmaya karar verdi.

Sosyal medya devlerinden olan Facebook, son dönemde epey kan kaybetmişti. Firma ocak ayında bir uygulama geliştirmiş ve gençlere, mobil veri kullanım verilerini edinmek için para ödemeye başlamıştı. Gelen tepkiler üzerine bu program sonlandırılmıştı.

Şimdi yeni bir uygulama ile veri toplamaya tekrar başlamayı planlayan Facebook, verilerini paylaşmayı kabul eden yetişkinlere para ödeyeceği Study adlı uygulamayı duyurdu. ABD ve Hindistan’da kullanılabilecek olan uygulama, kişilerin iznini gerektirecek. Ödemeler Paypal üzerinden gerçekleştirilecek. Uygulama şu aşamada Android için kullanılabilecek.

Facebook, yaptığı açıklamada insanların pazar araştırmalarında yer aldıklarında bekledikleri şeylerin değiştiğini belirterek, bu beklentileri yakalayacak şeffaflıkta bir sistem kullanacaklarını, bütün bilgileri gizli ve güvenli tutacaklarını söylüyor. Öte yandan, Facebook’tan bahsediyoruz. Ayda bir veri sızıntısı yaşamazlarsa gidip kontrol ettiğimiz bir firma sonuçta.

Yeni uygulama, telefona yüklü olan diğer uygulamaları, uygulamalarda harcanan süreyi, kullanıcının ülke, cihaz ve ağ bilgilerini, uygulama aktivitelerinin isimlerini toplayacak.

Facebook, bu uygulama ile kullanıcı bilgilerinin, şifrelerinin, fotoğraflarının, medya içeriklerinin bilgilerini toplamayacağını söylüyor. Elde edilen veriler, firmanın ürünlerini iyileştirmekte kullanılacak.

Kaynak : https://thenextweb.com/facebook/2019/06/12/facebook-revives-its-mobile-data-gathering-program-with-a-new-app/
38
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
38
6
2
1
0