İngiltere’de Bulunan Bir Apartmandaki İnsanların Hakkını Gasp Eden Apple Reklamı

65
12
9
2
2
Apple'ın Doğu Londra, Dalston bölgesindeki bir apartmana yerleştirdiği reklam panosu, apartman sakinlerinin huzurunu kaçırdı. Kiracılar, ev sahiplerinin bir reklam firmasıyla anlaştıklarını, bu yüzden de bu konuya karşı kayıtsız kaldıklarını belirtiyorlar.

Pek çoğumuz YouTube gibi sosyal mecralarda, videonun tam en keyifli yerinin bir reklam ile kesilmesine alışığızdır. Ancak İngiltere, Dalston’da bir apartmanda yaşayan kişiler, bir reklam firması tarafından apartmanlarına yerleştirilen devasa reklam panosu yüzünden huzurlarını kaybettiler.

The Independent’in haberinde yer aldığı üzere Doğu Londra’da bulunan Dalston’daki 19 haneli bir binanın cepheleri, güneş ışığından mahrum bırakıldı çünkü apartman sakinlerinin pencerelerinin dışına devasa bir iPhone reklam panosu yerleştirildi. Durumdan şikayetçi olan apartman sakinleri ise yapılan röportajlarda Apple’ın bunu yapmaya hakkı olmadığını dile getirdiler.

Apartman sakinleri, güneş ışığından mahrum bırakıldıklarını söylüyor:

Apple İngiltere

Reklam panosunun yerleştirildiği apartmanda oturan bir kişi olan Sevineh Nazif, verdiği röportajda “Güneş ışığını asla göremiyoruz” dedi. Bir başka kiracı Ahmed Mehjoob ise reklam panosunu bıçakla kesmeyi denediğini ve bir delik açtığını söyledi. Ancak Mehjoob, apartmanda kiracı olarak oturuyordu ve mağdurun ev sahibi, apartmanı bir şirkete kiralamıştı. Bu yüzden de Mehjoob, ev sahibi tarafından bunu tekrar yapmaması için uyarıldı.

Stoke Newington ve Hackney için Green Party adayı olan Alex Armitage, binanın şu anda çok iyi koşullarda olmadığını, pencerelerinin çatlak olduğunu ve pencere çerçevelerinin çürümeye başladığını söylüyor. Yaşanan bu olayı “kaba hareket” olarak nitelendiren Armitage, bir ev sahibinin tavandaki bir sızıntıyı ihmal etmesinin “yeterince kötü” olabileceğini ancak böyle bir durumun kabul edilemeyeceğini de sözlerine ekledi.

İş ciddi bir boyut kazanınca reklam panosu kaldırıldı:

Apple reklam panosu

Olayın medyaya taşınmasıyla ciddi bir boyut kazanmasının ardından reklam panosu, belediye tarafından kaldırıldı ve apartman sakinleri, bir nebze olsun rahatladılar. Hackney Belediye Meclisi, ilanın 'yasadışı' bir şekilde kurulmuş olduğunu iddia etti ve ev sahiplerinin ve ilan panosu sahiplerinin bu yüzden yargılanacağını bildirdi.

Kaynak : https://designtaxi.com/news/407463/iPhone-Ad-Illegally-Set-Up-Outside-Apartment-Leaves-Tenants-Without-Sunlight/
65
12
9
2
2
Emoji İle Tepki Ver
65
12
9
2
2