Apple, İstediği Verimi Alamadığı iPhone 12 mini'nin Üretimini Durduruyor

55
29
11
5
4
Tayvan'dan gelen haberlere göre Apple, iPhone 12 mini üretimini durdurdu. Ayrıca şirket, 'mini' modele ilginin az olması nedeniyle iPhone 13 mini'yi de iptal etti.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, 2020 yılında bir ilki gerçekleştirerek SE ya da C takısı olmayan ana iPhone serisini dört farklı model ile karşımıza çıkardı. iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max şeklinde adlandırılan bu dört model, sahip oldukları özellikler ve fiyat etiketleriyle farklı ihtiyaçlara hitap ediyorlardı.

Apple, iPhone 12 mini ile küçük ekranlı akıllı telefon pazarını canlandırmayı, yeni bir SE model duyurmak yerine ana seriye 'mini' model eklemeyi planlıyordu ancak işler, Apple'ın öngördüğü gibi gerçekleşmedi. Tüketiciler, tamamı 6 inçten büyük iPhone 12 ve 12 Pro modellerine büyük ilgi gösteriyor; iPhone 12 mini, tüm iPhone 12 satışlarının yalnızca yüzde 5'ini oluşturdu. Sonuç; iPhone 12 mini'nin üretimden kaldırılmasıyla sonuçlandı.

iPhone 12 mini

Tayvanlı araştırma şirketi TrendForce tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, an itibarıyla iPhone 12 mini üretimini durdurmuş durumda. Üstelik Apple, 'mini' başarısızlığının ardından iPhone 12s ya da iPhone 13 ailesinde de bir 'mini' modele yer vermeyi düşünmüyor. Buna göre yeni iPhone'lar standart, Pro ve Pro Max şeklinde üç farklı model olarak karşımıza çıkacak.

Aslına bakacak olursak küçük ekranlı, uygun fiyatlı iPhone talep eden bir kitle daima bulunuyor ancak iPhone SE (2020) hem tüm zamanların en uygun fiyatlı iPhone modeli olması hem de günlük ihtiyacı karşılayacak yüksek performanslı bir akıllı telefon olması nedeniyle bu kitle tarafından daha çok tercih ediliyor. Dolayısı ile Apple, yeni bir 'mini' model duyurmak yerine yeni bir SE model piyasaya sürmeyi tercih edebilir.

Kaynak : https://www.xda-developers.com/apple-iphone-12-mini-production-ceased/
55
29
11
5
4
Emoji İle Tepki Ver
55
29
11
5
4