Apple, Kutusunda ‘Şarj Cihazının Olmadığı’ Apple Watch 6 Series’i ve SE'yi Duyurdu

125
73
30
10
8
Teknoloji devi Apple, uzun süredir beklediğimiz bugünkü büyük etkinliğinde yeni akıllı saatleri Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE'yi tanıttı. Gelin, şirketin yeni ürünlerinin detaylarına yakından bakalım.

Teknoloji devi Apple, daha önce COVID-19 salgını nedeniyle ertelediği büyük etkinliğini sonunda bugün gerçekleştirdi. Şirketin yeni teknolojik ürünlerini gördüğümüz büyük etkinlik, Apple'ın akıllı saati Apple Watch'un da yeni modellerine ev sahipliği yaptı. Daha önceki modelleriyle kendisini beğendiren akıllı saat serisi, bugün Apple Watch Series 6'ya ve Apple Watch SE'ye kavuştu.

Daha önce Apple Watch Pro ve Apple Watch isimleriyle de çıkabileceği söylenen yeni seri, bir önceki seriye göre çok daha gelişmiş teknolojilere ev sahipliği yapıyor. Gelin, Apple'ın yeni akıllı saati Apple Watch Series 6 ve Apple Watch SE'nin neler sunduğuna ve hangi teknolojileri bileğimize taşıyacağına bakalım.

Apple Watch Series 6 özellikleri:

Geleneksel tasarım bir değişiklikle sürüyor:

apple watch

Teknoloji devinin yeni akıllı saati, daha önceki modellerine benzer bir şekilde kenarları yuvarlanmış dikdörtgen bir yapıya sahip. Yani Apple, bu sene de yeni akıllı saatinin tasarımında radikal bir tasarım yapmadı. Şirket, daha önce yuvarlak yapıya sahip saat tasarımlarının patentleriyle karşımıza çıkmıştı.

Apple, yekpare bir parçadan oluşan yeni kordonunu da tanıttı. Solo Band ismiyle çıkış yapacak kordon farklı boyutlarda satılacak. Bu boyutlar arasından size uygun olanı seçerek kordonu kullanabileceksiniz.

Daha güçlü donanım:

apple watch series 6

Yeni Apple Watch Series 6, şirketin açıklamasına göre daha önceki seriden %20 daha iyi performans sunan S6 işlemcisine sahip olacak. Akıllı saat, altın, grafit, mavi ve (PRODUCT) RED versiyonlarıyla satışa çıkacak.

Daha uzun batarya süresi:

apple watch series 6

Daha önce ortaya atılan iddialar, yeni Apple Watch'un daha büyük bir bataryayla birlikte geleceğine işaret ediyordu. O iddialar doğru çıktı ve Apple, yeni akıllı saatinin batarya kapasitesini artırdı. Apple Watch kullanıcıları, artık daha uzun sürelerle cihazlarını şarj etmeden kullanabilecekler.

Ancak daha büyük bataryanın bir de götürüsü oldu: Apple, yeni akıllı saatinde 3D Touch özelliğine artık yer vermiyor. Şirket, bu özelliğin kaldırılmasıyla birlikte cihazın içinde bulunan Taptic Engine'e de ihtiyaç duymadığından, saatin gövdesinde ekstra bir yer açılmış oldu. Bu boşluk da daha büyük bir bataryayla dolduruldu.

Daha iyi uyku takibi:

apple watch series 6

Daha uzun bir kullanım süresi vadeden büyük batarya, daha iyi uyku takibinin de önünü açmış oldu. Büyüyen batarya kapasitesiyle birlikte Apple Watch Series 6, uyku sırasında daha çok sensörünü çalıştırarak kullanıcılarına nabızları, hareketleri ve hatta yeni sensör sayesinde oksijen seviyeleri hakkında bilgiler sunacak.

Kandaki oksijen seviyesi ölçülebilecek:

apple watch series 6

Oksijen seviyesi demişken bu sene sunulan en büyük özelliklerden birinden de bahsetmek gerekiyor. Her yeni modelle sağlık takibi konusunda yeni gelişmeler getiren Apple, bu sene yeni sensörüyle birlikte kandaki oksijen seviyesini dahi ölçebilecek. Akıllı saat, yalnızca 15 saniye içinde sonuç verecek ve ölçtüğü değerler sağlıklı sayılan seviyenin altında olunca kullanıcılarını uyaracak.

Apple Watch için yeni yüzler:

apple watch

Apple Watch Series 6 ile birlikte Apple, akıllı saatine yeni arayüz tasarımları da sundu. Tasarımlar, zevklere göre seçilebilecekken yaptığınız işe veya bulunduğunuz duruma göre de değiştirilebilecek.

Çocuklar için güvenli:

apple watch

Yeni Apple Watch Series 6, tanıdıklarınızı ve özellikle çocuklarınızı takip etmenizi sağlayacak. Saatler, tek bir iPhone'a bağlanabilecek ve bu iPhone üzerinden kontrol edilebilecek.

Apple Watch Series 6 Türkiye fiyatı:

Apple Watch Series 6, ülkemizde 3.799 TL'lik başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak. Cihaz, yakında satışa açılacak.

Apple Watch SE özellikleri:

apple watch se

Önceki Apple Watch akıllı saatlerin tüm özelliklerini taşıyan Apple Watch SE, şirketin daha makul fiyatlı bir akıllı saati olarak karşımıza çıktı. Cihaz, henüz üç gün önce sürpriz bir şekilde ortaya çıkmıştı.

Apple Watch SE Türkiye fiyatı:

Apple'ın daha makul fiyatlı akıllı saati Apple Watch SE,ülkemizde 2.699 TL'lik başlangıç fiyat etiketiyle alıcı bulacak. Cihaz, yakında satışa açılacak.

Her iki saatin kutusunda da şarj aleti olmayacak:

Apple'ın açıklamasına göre hem Apple Watch Series 6 hem de Apple Watch SE, kutularında 'karbon ayak izini düşürmek için' şarj aletine yer vermeyecek.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/apple-watch-series-6-rumors-today-could-be-the-day-the-new-smartwatch-is-unveiled/
125
73
30
10
8
Emoji İle Tepki Ver
125
73
30
10
8