Araştırmalara Göre Çok Düşünmek Ömrü Kısaltabiliyor

19
7
5
2
1
Harvard Tıp Fakültesi'nde yapılan bir çalışmaya göre çok düşünmenin sağlığa zararlı etkileri olabiliyor, hatta ömrü kısaltabiliyor. Ayrıca fazla düşünmek, bazı hastalıklara da neden olabiliyor.

İnsan, şu hayatta düşünmeden edemiyor ama yapılan yeni bir araştırmaya göre düşünmek insan sağlığı üzerinde kötü sonuçlara yol açabiliyor. Hatta ömrünüzün dahi kısalmasına neden olabiliyor.

Harvard Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırma, aşırı beyin aktivitesinin ömrü kısaltabileceğini ortaya çıkardı. Araştırmacılar, 60-70 yaş grubu insanlar üzerinde çalıştılar ve ve beyinlerini 100 yaş ve üstü olanlarla karşılaştırdılar. 

Sonuçlar, genç yaşta ölenlerin beyin aktivitesini durduran REST (RE-1 Susturma Transkripsiyonu) adı verilen bir proteinin önemli derecede düşük olduğunu gösterdi. Kısacası aşırı düşünce, aşırı beyin aktivitesine neden olarak REST proteininin hızlı tükenmesine yol açıyor.

çok düşünmek ömrü kısaltıyor

Ayrıca REST üzerinde yapılan çalışmalarda, proteinin Alzheimer hastalığına karşı koruyucu olduğu belirlendi. Calico Labs'ın yaşlanmayı araştırma bölümünün başkan yardımcısı Cynthia Kenyon çalışmanın bulgularını, "Bunun aşırı aktivite sonucu kontrolden çıkma uyarısı olduğunu düşünüyorum ve beyin için iyi değil." şeklinde yorumladı.

İşte derin düşüncelere dalıp gidenlere ve kaygılı insanlar için düşünecek bir şey daha... Siz yine de sağlığınız için başınızı yastığa rahat koymaya özen gösterin.

Kaynak : https://me.mashable.com/science/7552/overthinking-can-shorten-your-life-according-to-a-new-study
19
7
5
2
1
Emoji İle Tepki Ver
19
7
5
2
1