ASELSAN, 'Havelsan Elektronik Harp Sistemleri' Şirketini Satın Aldı

75
6
5
5
0
Yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya koyduğu projelerle ülkemizin gururu hâline gelen ASELSAN, büyümeye devam ediyor. Bu doğrultuda ASELSAN, bugün önemli bir adımı gerçekleştirdi.

Devletlerin kendilerini savunmak için askeri birliklerini güçlü tutmaları gerekiyor. Ülkemizin güvenliğini sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanter ihtiyacında ise ASELSAN önemli bir rol oynuyor.

1975 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı tarafından kurulan Askerî Elektronik Sanayii (ASELSAN), bugün önemli bir adım attı. ASELSAN, Havelsan Ehsim Hava Elektronik Harp Sistemleri Mühendislik Ticaret A.Ş.'yi satın aldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) için açıklama yapan ASELSAN, Havelsan Ehsim Hava Elektronik Harp Sistemleri Mühendislik Ticaret A.Ş.nin %49'u gerçek kişilerden ve %1'i ise Havelsan Hava Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den olmak üzere toplam payların %50'sini devraldığını belirtti.

Toplam payların %50'sinin devralınmasına yönelik pay devri sözleşmelerinin hâlihazırda imzalanmış olduğuna dikkat çeken ASELSAN, "Gerekli ödeme ve tescil süreçlerinin tamamlanmasını müteakip ilgili şablon ile ayrıca açıklama yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada 1998 yılında kurulan ve önemli projelere imza atan kuruluş Ehsim A.Ş.nin, Elektronik Harp ve Taktik Komuta Kontrol sistemleri ile ilgili faaliyet gösterdiği bilgisi aktarıldı.

Havelsan Ehsim Hava Elektronik Harp Sistemleri Mühendislik Ticaret A.Ş.; tehdit analizi ve değerlendirme, elektronik taarruz ve karşı tedbir sistemleri, radar ikaz alıcıları, sinyal işleme, füze ikaz sistemleri ve taktik komuta kontrol sistemleri konularında çalışmalarını büyük bir ehemmiyetle yürütüyor.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/aselsan-elektronik-harp-sirketini-satin-aldi-41294245
75
6
5
5
0
Emoji İle Tepki Ver
75
6
5
5
0