Aslan Kral, Rotten Tomatoes'dan Mufasa'nın Kemiklerini Sızlatacak Bir Puan Aldı

28
5
5
4
2
1995 yılında çıkan ve Disney'in efsanesi haline gelen Aslan Kral, yakın zamanda animasyon olarak beyaz perdede yerini alacak. Birçok kişi için bir nostalji olması sebebiyle yüksek beğeni toplayacağı düşünülen film, beklenilenin aksine galanın ardından eleştirmenlerin kötü yorum bombardımanına tutuldu.

Disney, efsane çizgi film Aslan Kral'ı animasyon haline getirdiği Aslan Kral filminin fragmanları ve tanıtım filmleriyle birlikte birçok iyi yorum almıştı. Bu senenin en çok gişe hasılatı yapacağı düşünülen film, eleştirmenlerin yorumlarıyla birlikte bunun yakınından bile geçemeyeceğini belli etti.

Aslan Kral filminin galasının ardından filme dair eleştiriler interneti işgal etti. Gelen eleştirilerin büyük bir çoğunluğuysa filmin büyük bir hayal kırıklığı olduğu yönündeydi. Film eleştirileriyle ünlenen Rotten Tomatoes'da da durum farklı olmadı. Haberi yazdığımız an itibarıyla 86 yorum alan filmdeki yorumların %57'si olumsuz oldu.

Filmin kötü yorumlar alması, gişede başarısız olacağı anlamına gelmiyor. Neredeyse 25 yıl sonra tekrardan seyirciyle buluşacak olan film, kötü olsa dahi bazı hayranlar tarafından izlenmek istenebilir. Tabii ki yorumları okuduktan sonra filmi her zaman iyi hatırlamak isteyen hayranların sinema salonunun önünden bile geçmeme imkanları da bulunuyor.

19 Temmuz 2019 tarihinde vizyona girmesi beklenen filmin ülkemizde de büyük bir hayran kitlesi bulunuyor. Ailelerin çocuklarıyla giderek bir nostalji yapabileceği filmin fragmanına aşağıdaki video aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://comicbook.com/movies/2019/07/11/the-lion-king-rotten-tomatoes-score-rotten-disney/
28
5
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
28
5
5
4
2