Uzun Yıllardır Beklenen Avatar 2 Filmi Başarılı Olmazsa Serinin Geleceği Tehlikeye Girebilir

15
4
1
0
0
James Cameron, önümüzdeki ay ikincisi çıkacak Avatar serisinin geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Efsane yönetmen, eğer ikinci film başarılı olmazsa dördüncü ve beşinci filmleri iptal edebileceklerini ifade etti.

2009 yılında vizyona giren Avatar, gişe rekorları kırarak tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı. Efsanevi yönetmen James Cameron tarafından çekilen yapımın devam filmi Avatar: The Way of Water da uzun süredir bekleniyordu.

Geçtiğimiz günlerde ikinci filmden ilk fragman nihayet bizlerle buluştu. Bize görsel şölen yaşatacağa benzeyen ikinci film için heyecanlı bekleyiş sürerken şimdi de yapımcı ve yönetmen James Cameron’dan serinin geleceği ile ilgili oldukça önemli açıklamalar geldi. 3 Oscar’a sahip Kanadalı sinemacı, Avatar’ın geleceğinin ikinci filme bağlı olduğunu aktardı.

The Way of Water başarılı olmazsa dördüncü ve beşinci film iptal edilebilir

Öncelikle seri için neler planlandığını kısaca açıklayalım. Avatar: The Way of Water, seri için planlanan dört yeni filmin ilki. Bilgilere göre Avatar’ın üçüncü filminin Avatar: The Seed Bearer, dördüncü filminin Avatar: The Tulkun Rider, beşinci filminin ise Avatar: The Quest for Eywa olarak adlandırılabileceği söylentiler arasında. Ayrıca üçüncü filmin çekimleri çoktan bitti. Bu filmin 2024 yılının aralık ayında çıkış yapması bekleniyor.

Kısacası seri için planların büyük olduğunu söyleyebiliriz. Ancak, yönetmen James Cameron’ın yeni yaptığı açıklamalar, bu planların gerçekleşmeyebileceğini ve Avatar’ın üçüncü filmde noktalanabileceğini gösterdi. Cameron’a göre 16 Aralık 2022’te, yani önümüzdeki ay çıkacak olan The Way of Water başarılı olmazsa dördüncü ve beşinci filmler iptal edilebilir.

“Pandemi ve dijital platformlar dünyayı değiştirdi”

68 yaşındaki Cameron, Total Film’e yaptığı açıklamalarda, “Piyasa bize üç ay içinde işimizin tamamen veya yarı yarıya bittiğini söyleyebilir. Eğer kârlı değilse sonsuz kadar gitmek yerine hikâyeyi üçüncü filmde tamamlayabiliriz. Pandemi ve dijital platformlar nedeniyle şu an, filmleri yazdığımdakinden çok daha farklı bir zamandayız” ifadelerini kullanarak pandemi ve dijital platformların sinemaya gitme kültürünü etkilediğini aktardı: “Kim bilir, belki de insanlara sinemaya gitmenin ne olduğunu hatırlatırız. Asıl soru, bunu şu an dünyada kaç insanın umursadığı.”

Efsane yönetmen geçtiğimiz yıl da bu konuda açıklamalarda bulunmuştu. Cameron, COVID gibi faktörler nedeniyle asla eski sayıları göremeyebileceğimizi söylemişti: “Büyük, pahalı filmlerin gişede çok fazla para kazandırması gerekiyor. COVID ve dijital platformlar sonrası yepyeni bir dünyadayız. Belki de bu büyük sayılara bir daha ulaşamayacağız

Avatar’ın on yıl sonrasına odaklanacak Avatar: The Way of Water’ın kadrosunda Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Kate Winslet, Stephen Lang gibi ismler yer alıyor. Yapım, 16 Aralık 2022’de vizyona girecek.

Avatar: The Way of Water fragmanı:

Kaynak : https://www.dexerto.com/tv-movies/avatar-4-5-may-be-canceled-if-way-of-water-flops-james-cameron-warns-1978100/
15
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
4
1
0
0