Bilim İnsanları, Kanat Açıklığıyla F-16'ya Kafa Tutan Bir Ejderha Keşfetti

48
5
4
2
1
Bilim insanlarının son keşfi, uçan bir ejderhanın yaklaşık 76 milyon yıl önce var olduğunu ortaya koyuyor. Bilim insanlarının çalışmalarına göre bu canlının yerden yüksekliği 2.5, kanat açıklığıysa 9 metre.

Bilim insanlarının gezegenimiz ve üzerinde bugüne dek yaşamış olan canlılarla ilgili araştırmaları hız kesmeden sürüyor. Bilim insanlarının son keşfiyse varlıkları kimi zaman tartışılan kimi zaman da çeşitli video oyunlarına konu olan "ejderha"ların varlığını ortaya koyuyor.

Bilim insanları yaptıkları son keşfi geçtiğimiz günlerde "Vertebrate Paleontology" isimli bir dergide yayımladılar. Yayımlanan makalede, 76 milyon yıl önce Kanada'nın batı kesimlerinde yaşadığı tahmin edilen Cryodrakon boreas isimli bir sürüngenin resmi olarak bir cins olduğu doğrulandı. Bilim insanları bu canlıya "Kuzeyin uçan ejderhası" lakabını taktılar. Bunun nedeniyse ciddi anlamda ürkütücü.

 Cryodrakon boreas

Aslına bakacak olursak Cryodrakon boreas'ın kemikleri, 30 yıl gibi bir süredir bilim insanlarınca biliniyordu. 1992 yılında başlayan çalışmalar nihayet bir sonuca vardı ve bu canlılarla ilgili çok ilginç bilgilere ulaşıldı.

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalara göre Cryodrakon boreas, şimdiye kadar var olmuş en büyük uçan canlı. Hatta öyle ki, Cryodrakon boreas'ların yüksekliği neredeyse 2.5 metre. Bu da yaklaşık olarak bir ev yüksekliğinde bir canlıdan bahsettiğimizi ortaya koyuyor. Uçan ejderhaların kanatları da beklenmedik şekilde ürkütücü. Bilim insanlarının açıklamalarına göre bu canlıların kanat açıklığı 9 metreye kadar ulaşabiliyor. Bu değer, F-16 savaş uçağının kanat açıklığıyla neredeyse aynı. 

Ancak bilim insanlarına göre bu uçan ejderhanın merkezi Kanada gibi soğuk bir ülke olamaz. Bilim insanlarının düşüncesi, Cryodrakon boreas'ın asıl merkezinin çok daha ılıman ikliminin olduğu sıcak bir yer olduğu yönünde. Bilim insanları şimdiyse, bu sorunun cevabını bulmak için çalışıyorlar.

Kaynak : https://www.foxnews.com/science/cryodrakon-boreas-flying-dragon
48
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
48
5
4
2
1