Bilim İnsanları: "Oyunların Şiddete Yönlendirdiği Fikri Saçmalıktan İbaret"

88
5
3
1
1
ABD'deki silahlı saldırılardaki yükselişin ardından tüm gözler oyun sektörüne çevrildi. Şiddet unsurlarını barındıran oyunların şiddete yönelttiği belirtilirken, bilim insanları bu iddiaları yalanladı. Araştırmacılar, video oyunlar ve şiddet arasında da bir bağlantı olmadığını belirtti.

ABD'deki toplu katliamların sayısının artmasıyla birlikte günah keçisi olarak video oyunlar seçildi. ABD Başkanı Donald Trump, video oyunların şiddeti yücelttiğini belirttikten sonra uzun bir süredir soru işaretlerini içerisinde barındıran tartışma tekrardan alevlendi.

İnsanların silahlı şiddet sonrasında video oyunları suçlu bulmalarının ardından 'video oyunların suçu yok' şeklinde bir hashtag başlatıldı. Karşı taraftan da sesler yükselmeye başlayınca konuya ilişkin bilim insanlarından da açıklama geldi.

bilgisayar oyunları

Amerikan Psikoloji Birliği'nin medya psikolojisi bölümü, 2017 yılında bir bildiri yayınlayarak uzun araştırmaların ardından video oyunlar ve şiddet konuları arasında doğrudan bir bağlantının bulunamadığını belirtti. Bildiriyi hazırlayan komitenin başındaki Dr. Chris Ferguson, konunun ciddiyetini anlatmak için "Muzların intihara sürüklemesiyle oyunların şiddete yönlendirmesi neredeyse aynı gerçeklik payına sahip. Oranlar neredeyse aynı" ifadelerini kullandı.

şiddete yönelim

Özellikle şiddet ve video oyunlar konusunda ortaya atılan en büyük argümanlardan biriyse tüm saldırganların oyun oynuyor olması. Bu konuda bir açıklamada bulunan Dr. James Ivory şu ifadeleri kullandı:

"Birçok saldırganın video oyun oynadığı doğru. Yine de bu onların ayakkabı giydiklerini söylemekten farksız. Onlar da başka insanlar gibi ayakkabı giyiyor ve video oyun oynuyor. Bunun şiddetle bir ilgisi yok."

Tüm bunların yanı sıra birçok video oyun yapımcısından da büyük tepkiler gelmeye devam ediyor. Birçok kişi video oyunların dünya çapında oynadığını belirtirken silahlı şiddetin Amerika'ya özel olduğunun altını çiziyor.

Kaynak : https://www.pcgamesn.com/video-games-are-not-to-blame
88
5
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
88
5
3
1
1