Binance, Kuzey Koreli Hackerlara Ait Cüzdanlara Müdahale Etti: 4.4 Milyon Dolarlık Kripto Paraya El Konuldu!

8
1
1
1
0
ABD Hazine Bakanlığı tarafından yürütülen bir soruşturmaya dahil olan Binance, Kuzey Koreli hackerlar tarafından kullanılan kripto cüzdanların dondurulmasına yardımcı oldu. Böylelikle 4.4 milyon dolarlık kripto para, Kuzey Kore'ye ulaşamadı.

Kripto varlıklara yönelik regülasyonların tartışılmakta olduğu bir dönemde, dünyanın en büyük kripto borsası Binance'ten dikkat çeken bir hamle geldi. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yürütülen bir soruşturmaya dahil olan Binance, Kuzey Kore merkezli hackerlara ait olduğu tespit edilen 4.4 milyon dolar değerindeki kripto varlığın dondurulmasını sağladı. 

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda; Kuzey Kore'de hizmet vermekte olan Pyongyang Otomasyon Üniversitesi bünyesinde "Teknik Keşif Bürosu" isminde bir birim açıldığı ve bu birim ile Kuzey Kore'nin kasasını doldurmak için gerçekleştirilen siber saldırıların kontrol edildiği belirtildi. ABD'nin iddiasına göre Lazarus Group başta olmak üzere Kuzey Kore için çalışan tüm hackerler, saldırılar ve casusluklar ile kazandığı parayı, Binance'in dondurulmasına yardım ettiği hesaplar üzerinden alıyorlardı.

Bir yıldır iz sürülüyormuş!

Kuzey Kore

Binance'in yaptığı açıklamalar, ABD Hazine Bakanlığı ile yapılan iş birliğinin anlık bir mesele olmadığını gözler önüne seriyor. Öyle ki Binance, ABD'li yetkililer ile bir yıldır iş birliği yaptıklarını ve kendilerinden istenen tüm desteği sağladığını belirtti. Binance, verdiği destekten ötürü gurur duyduğunu da açıklamasına ekledi.

Yaşananlar, Binance için şaşırtıcı değil!

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), bundan yaklaşık bir ay kadar önce Binance CEO'su namıdiğer CZ'e dava açtı. Konuyla ilgili açıklama yapan CZ ise Binance'in kolluk kuvvetleriyle her daim iş birliği içerisinde olduğunu, o güne kadar da 125 milyon dolarlık kripto varlığa el konulmasını sağladıklarını belirtti. Hatta Changpeng Zhao, geçmişte de Lazarus Group ile ilgili operasyonlara yardım ettiklerini ve 5.8 milyon dolarlık kripto cüzdanlarının dondurulduğunu söyledi. Tüm bunlar hem Binance'e hem de kripto para camiasına olan güveni artıracak adımlar olarak yorumlanabilir.

Kaynak : https://twitter.com/binance/status/1661474674377740289
8
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
8
1
1
1
0