BMW M2'nin Gelecekte Geçireceği Köklü Değişikliklerle Alakalı Bir Rapor Yayınlandı

15
4
1
0
0
BMW'nin sevilen modeli M2, gelecekte köklü değişiklikler geçirebilir. Bazı kaynaklara göre BMW'nin araştırma ve geliştirme ekibi, aracın gelecekte elektrikli olmasını sağlayacak yenilikler üzerinde çalışıyor.

Alman otomobil üreticisi BMW’nin M serisinin yakın gelecekte önemli değişiklikler geçireceğinden şüphe yok. Bu yıl çıkan ve 2020'de çıkacak olan M otomobillerinin hepsi olmasa da çoğu hala günümüze ayak uyduramamış olsa da, M serisinin geleceği elektrlikli teknolojiler ile şekillenecek.

Gelecekte çıkacak M modellerinin araştırmaları ve çalışmaları zaten başladı. M serisi gelecekte tamamen elektrikli olmasa bile büyük bir çoğunluğu elektrikli aksamlarla yürütülecek ve bunu sağlayacak aracı adımlar da atılmaya başladı. Seriye gelecek ve hibrit M araçlarının hatta tamamen elektrikli M spor arabalarının önünü açacak 48 V sistemi de bu adımlardan biri.

bmw m

Peki M serisinin üyesi olan M2 Coupe’nin geleceği ne olacak? BMW, 2 serisinde arkadan itişli sürüş sistemini devam ettireceğini ve BMW müşterilerine dinamik ve canlı bir sürüş deneyimi kazandıracağını söylemişti. Dolayısıyla M2 Coupe de arkadan itişli olacak.

M2 Coupe’un geleceği hakkında daha da heyecan verici bir söylentiyi ise Automobile Mag ortaya attı. Yazılarının yalnızca ufak bir yerinde yer alan söylentiye göre, kısmen elektrikli olan bir M2 yakında bizlerle olacak. Ancak araba hakkında hiçbir detay yok. Birçok kaynağa göre de 2022’de çıkacak BMW M2 modeli hibrit bir model olmayacak. En mantıklı tahminin ise 48 V sistem ve ek güç ve tork veren elektrikli turboların olabileceği söyleniyor.

bmw m2

Automobile Mag’in yazısının devamında ise BMW’nin R&D bölümünün aşırı voltaj boşaltımına, şiddetli sıcaklık değişimlerine ve art arda yüksek enerjili şarja dayanabilecek süper kapasitörler üzerinde çalıştığı belirtildi. Dolayısıyla bir sonraki M2’de bazı sürprizlerle karşılaşabiliriz.

Kaynak : https://www.bmwblog.com/2019/08/31/report-says-partly-electrified-bmw-m2-could-arrive-in-the-future/
15
4
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
4
1
0
0