BMW, Otonom Elektrikli Aracı iNext İçin Alışılmışın Dışında Bir Direksiyon Tasarladı

28
3
2
1
0
BMW'nin 2021 yılında çıkacak aracı iNext'in direksiyonu alışılmışın dışındaki görüntüsü ile dikkat çekiyor. Otonom sürüş modu ile normal sürüş modu arasındaki geçişi kolaylaştırmak için tasarlanan direksiyon, dizaynıyla da beğeni topluyor.

Elektrikli araba piyasasında varlığını hissettiren BMW, yeni aracı iNext için bazı tanıtım görüntüleri paylaştı. BMW'nin 2021 yılında piyasaya çıkartacağı iNext, yalnızca BMW'nin elektrikli otomobillerinin geleceği değil, aynı zamanda BMW'nin kendi kendine sürüş sisteminin amiral gemisi olması özelliğine de sahip. Bu nedenle BMW, farklı tasarımlı bir direksiyona ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

iNext'in karanlık görüntüsünde yukarıda gösterilen direksiyon simidi, geleneksel daire yerine altıgen veya en modern arabalarda bulduğunuz düz dipli daire tekerleklerini andırıyor. BMW, bunların hepsinin sürücü ile otomobilin vadettiği otomatik sürüş modu arasındaki iletişimi ve geçişi kolaylaştırmaya yardımcı olduğunu iddia ediyor. Direksiyonun şekli, sürücünün aniden kontrolü ele alması gerekiyorsa direksiyon açısını hemen anlamasına yardımcı olmak için bu şekilde tasarlandı.

BMW, bu tasarımın yassı direksiyona göre daha rahat bir kullanım sağladığını da iddia ediyor. Ayrıca direksiyon simidindeki aydınlatmalar, kendi kendini süren sistemin ne yaptığını göstermek ve otomobilin kontrolü geri alması gerektiğinde sürücüyü uyarmak için o bölgede konumlandırılmış.

Alman otomotiv devi BMW'nin elektrikli araç girişiminin tasarımıyla da beğeni toplaması bekleniyor. Gelişen elektrikli otomobil pazarında yer edinmeye çalışan şirketin bu girişiminde başarılı olup olamayacağını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://jalopnik.com/bmws-funny-new-steering-wheel-might-solve-one-of-the-ma-1836596586
28
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
28
3
2
1
0