Cyberpunk 2077'de Işın İzleme Teknolojisinin Nasıl Kullanıldığını Gösteren Bir Video Yayınlandı

40
0
0
0
0
Cyberpunk 2077'de Işın İzleme Teknolojisinin Nasıl Kullanıldığını Gösteren Bir Video Yayınlandı
Bu senenin en çok beklenen oyunlarından bir tanesi olan Cyberpunk 2077 için yeni bir video yayınlandı. Yayınlanan yeni videoda, Işın İzleme teknolojisinin oyundaki kullanımı oyunculara gösterildi.

Bu senenin en çok beklenen oyunlarından bir tanesi olan ve birçok kez ertelenen CD PROJEKT RED'in yeni oyunu Cyberpunk 2077 için yeni bir video yayınlandı. Ancak yeni video CD PROJEKT RED tarafından değil, NVIDIA tarafından oyunculara sunuldu.

Aslında videonun NVIDIA tarafından yayınlanmasından da anlaşılabileceği gibi oyunun Işın İzleme teknolojili PC videosu yayınlandı. Geliştirici stüdyo, Işın İzleme teknolojisini ışıklandırma dağılımı, ambiyans emilimi, yansımalar ve gölgeler için kullanacak. Ayrıca oyun, DLSS 2.0 teknolojisini de kullanıyor olacak. Yani NVIDIA sahipleri, büyük görüntü kayıpları yaşamadan yüksek kare hızlarında oyunun yüksek çözünürlüklü olarak tadını çıkarabilecek.

Cyberpunk 2077, Işın İzleme özellikleri

GeForce Ampere ile kaydedilmiş olan videoyu yukarıdan izleyerek Işın İzleme teknolojisinin oyun içerisinde nasıl kullanıldığını görebilirsiniz. Peki, bu teknoloji oyunu nasıl etkileyecek gelin hep birlikte bakalım.

  • Işıklandırma yayılımı: Bu özellik, gökyüzünün parlaklığını ve çeşitli yüzeylerin ışıklandırma yayılımını yakalayacak. Etkin hale getirildiğinde reklam panoları ve diğer aydınlatılmış yüzeyler ve nesneler doğal olarak renklendirilmiş ışıkla çevrelerini aydınlatacak.
  • Işın izlemeli yansımalar, tüm yüzeylerde kullanılacak. Bu yansımalar, birkaç kilometreye kadar uzanabilecek ve bu sayede gerçekçi bir yansıma meydana gelecek. Yansımalar, mat ve şeffaf nesnelerde ve yüzeylerde görülebilecek.
  • Ambiyans emilimi: Ambiyans emilimi, bir gölgelendirme ve renderlama tekniği. Bu özellik, oyun içerisinde bölgesel ışıklarda tahmini bölgesel gölgelendirme efektleri için kullanılacak.
  • Gölgeler: Işın izleme teknolojisi, geliştiricilerin oyunlarında mükemmel gölgeler sunmasını sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde oyunda Güneş ve Ay ışıklarının yönlü gölgeleri eklenebildi. Bu bölgeler ışığın gücü, ışığın dağılımı gibi birçok etkenden de etkilenecek.

Oyun, son olarak 19 Kasım tarihine ertelenmişti. Eğer ki herhangi bir yeniden erteleme durumu olmazsa oyun, 2,5 ay gibi bir süre sonunda oyuncularıyla buluşmuş olacak.

Kaynak : https://www.dsogaming.com/videotrailer-news/cyberpunk-2077-gets-a-brand-new-ray-tracing-pc-trailer/
40
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
40
0
0
0
0