Dünya Sağlık Örgütü: Gençler Gardlarını İndirdikleri İçin Salgının Bulaşma Oranı Artıyor

19
10
1
1
1
Vaka sayılarının yeniden yükselişe geçmesiyle birlikte çevrimiçi bir basın toplantısı düzenleyen Dünya Sağlık Örgütü, gençlerin yaz nedeniyle gardlarını erken indirdiklerini, bu nedenle de salgının bulaşma hızının arttığını belirtti.

Dünya, koronavirüs vaka sayılarında düşüş görülmesiyle birlikte kontrollü olarak normalleşme sürecine girmiş durumda. Ancak yetkililer tarafından açıklanan veriler, normalleşme sürenin tam olarak istendiği gibi gerçekleşmediğini ve koronavirüs vaka sayılarının artmaya devam ettiğini ortaya koyuyor.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin verilerine göre tüm dünyadaki koronavirüs vaka sayısı 17 milyonu aşmış durumda. Tüm dünyadaki koronavirüs kaynaklı ölüm sayısı ise 600 binin üzerinde. Vaka sayısının 4,5 milyona yaklaştığı, ölümlü vaka sayısının ise 150 bini aştığı ABD, salgının etkisini en ağır şekilde gösterdiği ülke olarak dikkat çekiyor.

koronavirüs

Tüm dünyanın normalleşme sürecine girmesiyle birlikte vaka sayılarında görmezden gelinemeyecek seviyede artış yaşanmasının ardından çevrimiçi bir basın toplantısı düzenleyen Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, vaka sayısındaki artıştan gençleri sorumlu tuttu.

“Genç insanlar yenilmez değil. Gençler kuzey yarım kürede yaz olması sebebiyle gardlarını indirdikleri için koronavirüsün bulaşma oranı artıyor. Genç insanların riskin farkına varmalarını sağlamalıyız” diyen Ghebreyesus, gençlerin salgın konusunda farkındalık göstermesi gerektiğini belirtti.

koronavirüs

Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey yöneticilerinden Maria Van Kerkhove ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Gece kulüpleri, salgının bulaşması için yükseltici bir rol üstleniyor” diyerek genel olarak eğlence mekanlarını vaka sayısındaki artıştan sorumlu tuttu.

19
10
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
19
10
1
1
1