Elon Musk’ın Kız Kardeşi Tosca Musk’ın Netflix Benzeri Yayın Platformu: Passionflix

38
7
5
5
1
Elon Musk günümüzün en başarılı iş insanlarından biri. Musk ailesinin bir diğer başarılı girişimcisi de ağabeyine çeken Tosca Musk. Tabii ikilinin girişimlerinin sektörleri birbirinden oldukça farklı. Tosca Musk sektör olarak yayıncılığı seçmiş.

Elon Musk, Musk ailesinin en şöhretli bireyi diyebiliriz ancak aile içinde kendi şirketini kuran tek insan değil. Elon Musk’ın bir erkek bir de kız kardeşi var. Kız kardeşinin adı Tosca Musk ve 2017 kurduğu bir yayın platformu var. Bu yayın platformunda aşk romanlarından esinlenerek yaratılmış filmler ve televizyon dizileri yayınlanıyor. Tosca Musk, ismi Passionflix olan bu yayın platformunun CEO’su olarak görev alıyor.

Passionflix’in üyelik ücreti aylık 6 dolar (yaklaşık 34 tl) ve şu anda 31 filme ve 3 adet televizyon dizisine ev sahipliği yapıyor. Platformda bulunan filmlerden bazıları Oscar tarafından 2001 yılının en iyi film ödülüne aday gösterilen Çikolata ve Audrey Hepburn başrolünü üstlendiği Hırsız Aşıklar gibi ünlü yapımlar. Sitede filmleri müstehcenliğini 1’den 5’e kadar sıralamaya yarayan bir arama çubuğu var.

passionflix

Bu arada platform aynı Netflix’in yaptığı gibi, romanları baz alarak kendi orijinal serilerini de üretiyor. Tosca Musk, IMDB sayfasına göre 2001 yılından bu yana 30’dan filmin yapımcılığını üstlenmiş.

Aslına bakarsanız Passionflix için çok da bilinmiyor demek pek doğru olmaz. Çünkü son zamanlarda şirketin bir medya kuruluşu olan First Look Media’nın bünyesine katıldığı yönünde iddialar ortaya atıldı. Ancak ne First Look Media ne de Passionflix cephesinden bu iddialara bir yanıt gelmedi.

Tosca Musk Passionflix’i 2017 yılının Eylül ayında Joany Kane isimli bir senaristle bir araya gelerek kurdu. Şirket ilk kurulacağı zaman, içlerinde Tosca’nın -ve doğal olan olarak Elon Musk'ın- kardeşi Kimbal’ı da barındıran insanlar tarafından toplam 4,75 milyon dolar yatırım almıştı.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/elon-musk-sister-tosca-passionflix-streaming-service-romance-books-movies-2019-7
38
7
5
5
1
Emoji İle Tepki Ver
38
7
5
5
1