Elon Musk, Twitter'da İşten Çıkarmalara Başlıyor: Çalışanlar Şirketi Dava Etti!

18
11
4
1
0
Twitter, bugün çalışanlarına gönderdiği bir e-postada işten çıkarmalar yapılacağını açıkladı ve bunun için tarih verdi. Kaç kişinin işten çıkarıldığı henüz belli değilken bazı çalışanlar, şirketi dava etti. Davanın nedeni ise Twitter'ın işten çıkarmalar hakkında çalışanları önceden bilgilendirmemesi.

28 Ekim 2022 itibarıyla Twitter’ın yeni sahibi olan Elon Musk, şirket içinde pek çok değişimi de beraberinde getirdi. Şirket çalışanları, Musk’ın gelişiyle artan mesai tempolarından şikâyetçi olurken, Elon Musk’ın Twitter çalışanlarının büyük bir bölümünü de işten çıkarması bekleniyordu.

Bugün, Twitter çalışanları için son derece kritik olacak o konuda bilgi geldi. Twitter tarafından çalışanların tamamına bir e-posta gönderildi ve “küresel çapta iş gücünün azaltılacağı” açıklandı. Elon Musk ya da başka bir yöneticinin imzasını taşımayan e-posta, işten çıkarmalar için tarih de verdi.

3700 çalışan kovulabilir

twitter elon musk

Söz konusu e-postada Twitter çalışanlarına 4 Kasım saat 09.00’da (TSİ 19.00) bir e-posta daha gönderileceği paylaşıldı. Bu e-posta, çalışanların işten çıkarılıp çıkarılmadığını öğrenmelerini sağlayacak. Bunların yanı sıra bugünkü e-posta, Twitter ofislerinin de geçici bir süreyle kapalı olacağı bilgisine de yer verdi.

Twitter yönetimi, tam olarak kaç çalışanın işten çıkaracağını henüz paylaşmadı. Fakat geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bazı iddialar, çalışanların yarısına yakının; yani 3700'ünün işten çıkarılabileceği yönündeydi. Bu sorunun cevabını, ilerleyen saatlerde alacağız.

İşten çıkarmaların ardından Twitter'a toplu dava açıldı:

Yaşanan gelişmelerin ardından bir grup Twitter çalışanı, şirkete karşı dava açtı. Çalışanlar, dava gerekçelerini "çalışanların imza atarak haklarından vazgeçeceklerinin farkına varacağını ve haklarını aramak için bir yola sahip olduklarından emin olmak" olarak paylaştı.

Binlerce çalışanın kovulacağı bilgilerinin gelmesinin ardından açılan toplu davada, Twitter'ın işçi koruma kanunlarını ihlal ettiği belirtildi. Ayrıca şirketin çalışanları işten çıkarmalar ile ilgili daha önce bilgilendirmemesi de davanın sebepleri arasında yer aldı. Davacılar, eyalet yasalarını ihlal etmekle suçlanan şirketten tazminat talep ederken mahkemeden de yasa ihlalini kabul etmesini ve davayı onaylamasını istiyor.

Twitter'ı satın alan Elon Musk, daha önce de elektrikli otomobil şirketi Tesla da bu tarz bir dava ile karşılaşmıştı. Tesla'nın haziran ayında çalışanlarını kovmasının ardından bazı çalışanlar, şirketin işten çıkarmayı önceden haber vermemekle suçlamıştı. Şimdiki davanın da aynı sebepten olması dikkat çekti. 

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/11/3/23439802/elon-musks-twitter-layoffs-start-friday-november-4
18
11
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
11
4
1
0