Twitter'a 'Mavi Tik' Yerine Rengarenk Onay Rozetleri Geliyor! İşte Yeni 'Renkli' Tikler

55
6
3
1
1
Geçtiğimiz günlerde Twitter'daki doğrulama rozetlerinin renklere ayrılabileceğini açıklayan Elon Musk, bugün kimlerin hangi renk rozet kullanacağını resmen açıkladı.

Dünyanın en popüler mikroblog platformu Twitter ile ilgili "yenilik" açıklamalarını sürdüren Elon Musk, ücretli mavi tik dönemiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalar, Twitter'daki yeni dönemin artık çok yakında başlayacağını gözler önüne seriyor.

Aslına bakacak olursak Elon Musk, geçmişte bu konuyla ilgili konuşmuş ve "Kuruluşlar ile gerçek kullanıcılar, muhtemelen farklı renkler kullanacaklar." ifadelerini kullanmıştı. Gelen yeni açıklama, hangi doğrulanmış hesapların hangi renge sahip olacağını gözler önüne seriyor.

Elon Musk'ın açıklaması şu şekilde:

"Önümüzdeki hafta, doğrulama sistemini geçici olarak kullanıma sunacağız. Şirketler için altın rengi, hükümet temsilcileri için gri renk, bireyler içinse mavi renk kullanacağız. Doğrulanmış hesaplara ait kimlik bilgileri, tik etkinleştirilmeden önce manuel olarak doğrulanacaktır."

Peki bu açıklama ne anlam ifade ediyor? Gelin temsili örnekler kullanarak hesaplarda görünecek doğrulama rozetlerine yakından bakalım.

Webtekno gibi şirketlere ait doğrulama rozeti muhtemelen şöyle görünecek:

webtekno twitter

Temsilidir*

Elon Musk'ın dedikleri doğru çıkarsa, Webtekno gibi şirketlerin rozetleri muhtemelen bu şekilde görünecek. Bu arada; tasarımı örnek teşkil etmesi açısından kendimiz oluşturduk.

Cumhurbaşkanlığı gibi hükümet organlarının ve yetkililerin doğrulama muhtemelen rozeti şöyle görünecek:

Twitter cumhurbaşkanlığı

Temsilidir*

Cumhurbaşkanlığı, Beyaz Saray gibi resmi kurumlar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi isimlerin doğrulanmış hesaplarını da böyle görebiliriz.

Bireysel kullanıcıların doğrulama rozeti şöyle görünecek:

Elon Musk Twitter

Elon Musk'a göre bireysel kullanıcıların doğrulama rozetlerinde herhangi bir değişiklik olmayacak.

Twitter mesajlarına, konuşmada olanlar hariç kimse ulaşamayacak

twitter

Twitter, ücretli mavi tik sistemini düzene bindirememiş olsa da platformu daha iyi bir yer haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Edinilen bilgilere göre Elon Musk, geçtiğimiz gün bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda altı çizilen özelliklerden bir tanesi uçtan uca şifrelemeydi. The Verge tarafından servis edilen habere göre Elon Musk, başına silah dayansa bile DM'lere ulaşamayacağı bir sistem istiyor. Ayrıca Twitter'a yine uçtan uca şifrelenmiş sesli ve görüntülü arama özelliği de gelecek.

Yeni eleman alımları yapılacak!

Twitter

Elon Musk, aynı toplantıda şirketten ayrılanlar ile ilgili de konuştu. Yapılan açıklamada, birkaç ay önce 7.500 çalışanı olan şimdilerdeyse 2.700 çalışana düşen Twitter için işe alım sürecinin resmen başladığı ifade edildi. İçinde bulundukları pozisyonun zor olduğunu da kabul eden milyarder iş insanı, yeniden yapılanma sürecinde sayısız hata yapacaklarını ancak en sonunda istikrara ulaşacaklarını belirtti.

55
6
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
55
6
3
1
1