Elon Musk, Twitter'da "Genel Af" Çıkarıyor: Banlanmış Tüm Hesaplar Geri Gelecek!

10
4
3
0
0
Elon Musk, Twitter'da "Genel Af" Çıkarıyor: Banlanmış Tüm Hesaplar Geri Gelecek!
Elon Musk, dün başlattığı yeni bir anket sonrasında Twitter'da genel af çıkarılacağını açıkladı. Böylelikle daha önce Twitter'da banlanmış olan tüm hesaplar, tek bir koşula uymaları şartıyla geri getirilecek.

28 Ekim’de Twitter’ı resmen satın alan Elon Musk, daha önce platformdaki paylaşımları nedeniyle banlanan bazı grupları ve kullanıcıları geri getirmişti. Özellikle Donald Trump Twitter’a tekrar dönmesi epey gündem olurken bugün Musk’tan yeni bir hareket geldi.

Musk, geçtiğimiz gün Twitter’da banlanan tüm hesapların geri gelip gelmemesi için bir anket başlattı. 24 saatlik sürenin ardından 3,1 milyon oyla sona eren anket, %72,4 çoğunlukla ‘Evet’ sonucuna yer verdi. Musk’ın anketi ve sonucun ardından yaptığı paylaşım şu şekildeydi:

Twitter'da 'genel af' çıkıyor!

“Twitter, yasayı çiğnememiş veya aşırı spam yapmamış olmaları şartıyla, askıya alınan hesaplara genel bir af çıkarmalı mı?”

“Halk konuştu. Af gelecek hafta başlıyor. Vox Populi, Vox Dei (Halkın sesi).”

Musk’ın anket sonrasında toplam kaç adet banlanmış Twitter hesabını geri getireceği bilinmiyor.

Musk, daha önce bir konsey oluşturulmadan büyük kararlar alınmayacağını açıklamıştı:

Elon Musk, 28 Ekim’de Twitter’ın sahibi olduktan hemen sonra bir paylaşım yaparak “Twitter, çok çeşitli bakış açılarına sahip bir içerik denetleme konseyi oluşturacak.” açıklamasında bulunmuştu. Bununla birlikte bu konsey toplanmadan önemli içerik kararı veya hesabın eski durumuna döndürülmesi gibi eylemlerin gerçekleşmeyeceğine söz vermişti.

Ancak bu söz bozuldu, reklamverenler Musk’ı çıldırttı:

Musk, bu sözünden 3 hafta sonra yeni bir açıklama paylaşarak yukarıdaki paylaşımı aslında reklamverenler için yaptığını ortaya koymuştu. Fakat Musk, reklamverenlerin ‘anlaşmayı bozduklarını’ öne sürdü:

“Siyasi/sosyal aktivist gruplardan oluşan büyük bir koalisyon, bu koşulu kabul edersem bizi reklam gelirlerinden mahrum bırakarak Twitter'ı öldürmeye çalışmamayı kabul etti. Anlaşmayı bozdular.”

Kaynak : https://www.theverge.com/2022/11/24/23476655/elon-musk-general-amnesty-mass-unban-twitter
10
4
3
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
4
3
0
0