Dünyanın En Çok Abone Sayısına Sahip 26 YouTuber’ı

93
27
16
8
4
Dünyanın En Çok Abone Sayısına Sahip 26 YouTuber’ı
YouTube, özellikle teknolojiyle birlikte büyüyen Z kuşağı için apayrı bir önem arz ediyor. Zira video paylaşım devi, tıpkı televizyon gibi kendi ünlülerine sahip. Bu içeriğimizde, en çok aboneye sahip olan 26 YouTube fenomenini sizlerle paylaşıyoruz.

İnternetteki videoların çok büyük bir kısmını bünyesinde barındıran YouTube, 21. yüzyılın en önemli gelir kapılarından biri konumunda. 15 Şubat 2005'te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulan ve sadece bir yıl sonra 1.65 milyar dolar karşılığında Google bünyesine geçen platform, toplum içindeki neredeyse her dinamiğe yön veren devasa bir ekosisteme dönüştü. 

Bugün tanıdığınız pek çok viral kişiliği hayatımıza sokan YouTube, kısa zaman sonra 15. yıldönümünü kutlayacak. Biz de bu vesileyle en çok aboneye sahip olan 26 YouTube fenomenini sizler için listeledik. Öyleyse geri sayım başlasın.

İşte en çok abonesi olan YouTube fenomenleri

26. DanTDM - 22,3 milyon abone

Gerçek ismi Daniel Middleton olan İngiliz YouTuber, Minecraft'a odaklanan oyun incelemeleri ve oynanış videolarıyla tanınıyor. DanTDM, 2017 yılında YouTube Red için DanTDM Creates The Big Scene adlı kısa bir seri çekmişti.

25. Ninja - 22.4 milyon abone

Gerçek adı Tyler Blevins olan Ninja, oyun odaklı video akış platformu Twitch'teki yayınlarıyla müthiş bir sükse yapmıştı. Profesyonel bir e-spor oyuncusu olan Ninja, YouTube kanalında Apex Legends ve Fortnite gibi popüler Battle Royale oyunları oynuyor.

24. Ryan's World (Ryan ToysReview) - 22.4 milyon abone

Sekiz yaşındaki Ryan Kaji'nin ebeveynleri tarafından işletilen Ryan ToysReview kanalı, yakın zaman önce Ryan's World ismini almıştı. Kanal, geçtiğimiz yıl tam 22 milyon dolar gelir elde etmişti.

23. JackSepticEye - 23 milyon abone

Gerçek adı Seán McLoughlin olan JackSepticEye, PewDiePie'ın 2013 yılında çektiği bir videoda kendisinden söz etmesiyle birlikte kısa zamanda ün kazanmıştı. İrlandalı YouTuber, eğlenceli oynanış videolarıyla milyonlarca takipçiye hitap ediyor.

22. Shane Dawson - 23,1 milyon abone

Shane Dawson, Jeffree Star ve Jake Paul gibi popüler YouTuber'lar hakkındaki komplo teorileri sayesinde büyük bir sükse yapmıştı. 

21. Yuya - 24,1 milyon abone

16 yaşından beri saç, makyaj ve stil konusunda içerikler paylaşan Yuya, dünyanın en popüler moda influencerlarından biri konumunda. 

20. Markiplier - 24,5 milyon abone

Video oyunu incelemeleriyle tanınan bir başka YouTuber olan Markiplier ya da gerçek ismiyle Mark Fischbach, eğlenceli üslubu ve boyalı saçlarıyla tanınıyor.

19. VanossGaming - 24,9 milyon abone

Gerçek ismi Evan Fong olan Kanadalı YouTuber, oyunlar hakkında çektiği eğlenceli inceleme videolarıyla biliniyor. 

18. Smosh - 25 milyon abone

Komedi ikilisi Ian Hecox ve Anthony Padilla tarafından yönetilen Smosh kanalı, kısa formlu komedi serileri ile tanınıyor. 

17. RezendeEvil - 25,2 milyon abone

YouTube kariyerine Minecraft oynanış videolarıyla başlayan Pedro Afonso Rezende, bugünlerde daha çok günlük yaşantısını çektiği vlog tarzı videolarla biliniyor. 

16. MrBeast - 25.6 milyon abone

MrBeast takma ismiyle bilinen Amerikan YouTuber Jimmy Donaldson, bağış ve yardım amaçlı çektiği viral videolarıyla tanınıyor.

15. Luccas Neto - 27,1 milyon abone

Luccas Neto, çocuklara yönelik karakter ve hikayeler içeren videolar hazırlıyor. Brezilyalı YouTuber aynı zamanda, bir diğer YouTube fenomeni Felipe Neto'nun da kardeşi.

14. Luisito Comunica - 27,5 milyon abone

Luisito Comunica ismiyle nam salan Meksikalı YouTuber Luis Arturo Villar Sudek, ziyaret ettiği yerlerin kültürlerini ve tarihlerini anlattığı seyahat vlogları çekiyor.

13. Vegetta777 - 27,8 milyon abone

Samuel de Luque ya da bilinen ismiyle Vegetta777, Minecraft, Saints Row ve Battlefield gibi yapımlarla ilgili oynanış videoları çekiyor. Vegetta777 ayrıca video oyunlarındaki karakterlerin kökenleri hakkında bilgilendirici içerikler de hazırlıyor.

12. Vlad ve Nikita - 28,8 milyon abone

Vlad ve Nikita kanalında, 6 ve 4 yaşlarındaki iki erkek kardeş tarafından yapılan oyuncak inceleme videoları yer alıyor.

11. Você Sabia? - 29 milyon abone

“Tanıdınız mı?” anlamına gelen Você Sabia? kanalı, dünyanın dört bir yanındaki ilginç bilgileri takipçileriyle buluşturuyor.

10. Fernanfloo - 34,1 milyon abone

Gerçek ismi Luis Fernando Flores olan El Salvadorlu YouTuber Fernanfloo, oyun videoları ile biliniyor.

9. Felipe Neto - 34,8 milyon abone

Felipe Neto günlük hayatını konu alan vloglar çekiyor. 2012 yılında kanalı 1 milyon aboneye ulaşan ilk Brezilyalı olan Neto, 2017 yılında Netflix'in orijinal komedi filmlerinden My Life Makes No Sense'te rol almıştı.

8. El Rubius - 36 milyon abone

YouTube macerasına 16 yaşında, ElRubiusOMG kanalında video çekerek başlayan Rubén Doblas Gundersen, bugün El Rubius kanalındaki komik vlogları ve inceleme videolarıyla biliniyor.

7. JuegaGerman (HolaSoyGerman) - 37 milyon abone

YouTube kanalı HolaSoyGerman ile bilinen Şilili YouTuber, komedyen ve yazar Germán Garmendia, Latin Amerika'nın en popüler YouTube fenomeni konumunda. Ancud adlı bir müzik grubu da bulunan Garmendia, komik içerikleriyle tanınıyor. 

6. Whinderssonnunes - 37,3 milyon abone

Whindersson Nunes ya da bilinen ismiyle Whinderssonnunes, 15 yaşından beri vlog ve komedi videoları yapıyor. Ayrıca günlük hayatı hakkında parodi, şarkı ve film incelemesi gibi içerikler de üretiyor.

5. Kids Diana Show - 37,4 milyon abone

The Kids Diana Show, Diana ve kardeşi Roma'nın günlük maceralarını takip ediyor.

4. Like Nastya Vlog - 38,4 milyon abone

Like Nastya Vlog kanalında, Stacy adında Rus-Amerikan küçük bir kızın oyuncaklarıyla oynadığı anlara dair vloglar yayınlanıyor.

3. Badabun - 43 milyon abone

Çiftlerle röportaj yaptığı Exponiendo Infieles serisiyle müthiş bir popülerlik kazanan Badabun, Latin Amerika'nın en çok tanınan YouTube yıldızlarından biri konumunda.

2. Dude Perfect - 47.1 milyon abone

Teksas A&M Üniversitesi'nde eski kolej oda arkadaşı olan ikizler Cory ve Coby Cotton, Garrett Hilbert, Cody Jones, Tyler Toney'den oluşan Dude Perfect kanalı, spor odaklı eğlenceli videoları çekiyor.

1. PewDiePie - 102 milyon abone

PewDiePie ismiyle bilinen İsveçli YouTuber Felix Kjellberg, YouTube'un en önemli figürlerinden biri. Video oyunları oynarken yorum yaptığı eğlenceli içerikleriyle tanınan PewDiePie,  Bollywood prodüksiyon şirketi olan T-Series ile aylar süren bir abone rekabetine girmişti. Hatta ünlü YouTuber'ın sadık hayran kitlesi, çok geniş kapsamlı bir “PewDiePie'ya Abone Ol” kampanyası başlatmışlardı. Geçtiğimiz mayıs ayı sonunda 100 milyon abone sayısını geride bırakan PewDiePie, geçmişte yaptığı ırkçı ve antisemik açıklamaları nedeniyle eleştiri oklarının hedefinde kalmıştı.

Kaynak : https://www.scmp.com/magazines/style/celebrity/article/3037521/26-most-followed-youtube-stars-where-do-pewdiepie-shane
93
27
16
8
4
Emoji İle Tepki Ver
93
27
16
8
4