50
18
10
8
7

Ülkemizde sık sık gündem olan çalıntı YouTube videoları, son günlerde ortaya çıkan Enes Batur çalıntı video olayıyla iyice gündemde yer etti. Enes Batur’un bazı videolarının dakikası dakikasına yabancı YouTube videolarıyla benzer şekilde ilerlemesi, çalıntı iddialarını doğrular nitelikteydi. 

Biz de YouTube Türkiye’yi ikiye ayıran bu telif konusuyla ilgili en net bilgilere ulaşmak için WeFantastic isimli dijital medya ajansının kurucusu Emre Çınar’la bir görüşme yaptık. Videomuzda yer alan görüşmede, işin uzmanından telif hakkı olaylarının aslında ne olduğu, gündeme gelen bu olaylarda kimin haklı olduğunu açıklamaya çalıştık.ç

Telif haklarının sınırları neler, nelerin telife girip nelerin tam olarak telife giremediği gibi sorulara da cevap aldığımız videoda Enes Batur, Reynmen gibi YouTuber’ların defalarca kez karşılarına sorunlar hakkında bilgi sahibi olmuş olduk. 

Videodan edindiğimiz bilgilere göre telif ihlali, esasında telif sahibinin isteğine kalmış durumda. Eğer bariz bir şekilde emek verilmiş bir içeriği çalarsanız bunun yaptırımı çok daha ciddi oluyor. Fikir kısmında ise mahkemeler “gri” pozisyonda kalıyorlar. Eğer sizler de telif hakları ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız sizleri video ile başbaşa bırakıyoruz. Herkese iyi seyirler.

50
18
10
8
7
Emoji İle Tepki Ver
50
18
10
8
7