Aradığınız Şeyin En Ucuzunu Bulan 5 İnternet Sitesi

25
11
9
3
2
Fiyat karşılaştırma odaklı alışveriş siteleri arasında Epey ve Akakçe başı çekiyor gibi görünse de güçlü rakipleri var. Peki bu rakipler hangi siteler ve hangi ürünlere yoğunlaşıyorlar? En ucuz ürünleri sıralamak için nasıl bir yöntem kullanıyorlar? Tüm bu soruları cevapladığımız yazımıza hoş geldiniz.

Bir alışveriş yaparken, internet üzerinden de yapsak mağazaları gezerek de yapsak ilk aşama fiyat araştırmasıdır. Bir ürünü alırken en ucuz nerede satıldığını araştırmak alışverişin ilk kuralıdır. Eskiden bunun için mağaza mağaza gezmek bir zorunluluk olsa da artık günümüzde bu araştırmayı bizim yerimize yapan Epey ve Akakçe gibi alışveriş siteleri var.

Alışveriş sitesi dememizi yanlış anlamayın. Bu siteler işin satış ve alış kısımlarıyla ilgilenmiyorlar. Yaptıkları iş, asıl fiyat karşılaştırma tarafına yardımcı oluyor. Bazı siteler ürün karşılaştırma tarafına da el atarak alınacak ürünü seçme konusunda da yardımcı olabiliyor.

alışveriş siteleri

En iyi alışveriş siteleri (Özet liste):

  • Enuygun
  • Cimri
  • Akakçe
  • Epey
  • Google Alışveriş

Ürün seçimi konusunda bazen en ucuz telefonları sıralayarak, bazen de son model televizyonları sıralayarak yardımcı olan bu sitelerin çalışma prensiplerini yazımızın sonunda daha detaylı anlatacağız. O yüzden dilerseniz Epey ve Akakçe gibi sitelerin ne tarz ürünlere yoğunlaştığı gibi bilgileri aktaracağımız listemize başlayalım.

En iyi alışveriş siteleri

Enuygun.com

enuygun.com

  • Avantajlı kategoriler: Uçak bileti, araç kiralama

Enuygun.com kasım ayında 15. yılını kutlayacak, yani işinde uzman ve güvenilir bir platform. Sektörün değişen ihtiyaç ve gelişmelerine ayak uyduran Enuygun; araç kiralama, otobüs bileti, otel rezervasyonu, uçak bileti kategorilerinde yüzlerce firmayı bir araya getirip fiyat
karşılaştırması sunuyor. Hatta Enuygun’un Android ve iOS uyumlu bir uygulaması bulunuyor.

Tüm seyahatinizi uçak biletinizden otelinize, gittiğiniz şehirdeki araç kiralama hizmetine kadar tek bir uygulamada hızlı ve güvenli bir şekilde planlayabilirsiniz. Hem uygulamada hem de sitede bazı kolaylıklar mevcut. Kampanya dönemlerinde ya da indirimlerde fiyat alarmı alabilir, ödeme yaptığınız kartın bilgilerini saklayabilirsiniz.

Cimri.com

cimri

  • Avantajlı kategoriler: Kırtasiye, beyaz eşya, akıllı telefon

Cimri, 15. yılını kutlayarak bu sektörde ne kadar köklü bir geçmişe sahip olduğunu tartışmaya kapatıyor. Ancak köklü olmaktan daha önemli şeyler de var. Sitedeki ürün çeşitliliği, fiyat karşılaştırması yaparken kaç farklı siteden bilgi aldığı ve arayüzünün ne kadar kullanıcı dostu olduğu gibi.

İlk olarak şunu söyleyelim, site içerisinde elektronikten tutun, sağlık ve kozmetiğe kadar birçok kategoride ürün var. Cimri ne tarz ürünlere daha çok yoğunlaşıyor derseniz, cevabımız telefon, buzdolabı, klima, araba ve dizüstü bilgisayarın yanı sıra ayakkabı ve çanta gibi giyim odaklı ürünlere de odaklandığı yönünde olacaktır.

Fiyat karşılaştırması yaparken de bir çok büyük siteden bilgi alan Cimri, bunu yaparken Amazon ve Gittigidiyor gibi köklü sitelerin yanı sıra daha az bilinen siteleri de kullanıyor. Son olarak, sitenin ürün araması yaparken sunduğu filtreler gibi faktörler göz önünde bulundurulduğunda son derece kullanıcı dostu bir arayüze sahip olduğunu söyleyelim.

Akakçe.com

akakçe

  • Avantajlı kategoriler: Kişisel bakım, süpermarket ürünleri, akıllı telefon

Akakçe düzenli olarak kategori odaklı etkinlikler yaparak bunları ana sayfasında yayınlıyor. Bu sayede de ürün çeşitliliği konusunda epey bir gelişmiş vaziyette. Tabii ana sayfada öne çıkardığı tek şey de bu etkinlikler olmuyor. Oldukça uzun bir ana sayfaya sahip olan Akakçe, bir kısımda da anlaşmalı olduğu marketlerin fırsat ürünlerini sıralıyor.

Peki Akakçe hangi ürünlerde daha iddialı? Akakçe telefon, klima, buzdolabı, laptop gibi ürünlerin yanı sıra çay, kedi maması ve sandalye gibi oldukça fazla üründe iddiasını sürdüren bir site. Üstelik Bim ve A101 gibi zincir marketlerdeki fırsatları sıralayan bir sayfaya da sahip.

Akakçe yorumlar konusunda da hassas davranıyor. Özellikle akıllı telefon gibi çok ilgi gören ürünlerin altında olumsuz yapılmış yorumlara herhangi bir müdahalede bulunmuyor. Bu yüzden Akakçe için iletişim anlamında da kullanıcılara bir kolaylık sunuyor diyebiliriz. Bu arada sitenin sahip olduğu arayüz her ne kadar ürün yorumlarına ulaşmayı biraz zorlaştırsa da kullanış açısından büyük bir dezavantaj oluşturmuyor.

Epey.com

epey

  • Avantajlı kategoriler: Genel anlamda elektronik, giyim, ev malzemeleri

Epey, “her şeyi karşılaştır” sloganıyla birlikte özellikle akıllı telefon seçimi konusunda yardımcı olan bir karşılaştırma seçeneğine sahip. Akıllı telefonlar üzerine oldukça emek sarfeden Epey, revaçta olan telefonlar arasında seçim yapmayı bir nebze de olsa kolaylaştırıyor.

Epey tablet, araba, ayakkabı ve yatak gibi ürünlere de zaman zaman ana sayfasında yer vererek her türlü alışverişe yardımcı olacak fiyat karşılaştırmalarına sahip. Bu ürünler bazen ana sayfada bulunan “Fırsat Ürünler” ve “Son Eklenen Ürünler” sekmelerinde de kendilerine yer buluyor.

Epey için basit ancak kullanışlı bir arayüze sahip diyebiliriz. Ne ararsanız hepsi elinizin altında hissiyatını verme konusunda listede yer alan diğer sitelere göre biraz daha başarılı. Özellikle, ana sayfasında  ''Öğrenciler için en iyi indirimli telefonlar'' gibi sekmelere yer vermesi bu konuda bir adım öne geçilmesini sağlıyor.

Google Alışveriş

google alışveriş

  • Avantajlı kategoriler: Benzersiz olması itibarıyla, hemen hemen her kategori

Yabancı ismiyle ‘Google Shopping’, listemizde yer alan siteler arasında kendisine ait bambaşka bir yere sahip olan bir Google hizmeti. Biliyorsunuz ki Google bir işe el attığı zaman farklı yorumlar getirmeyi ve geliştirmeler yapmayı seven bir şirket. Bu konuda ise, ana odağı alışveriş olmayan bir şirket olarak iyi iş çıkardığını söyleyebileceğimiz bir Google söz konusu.

Listede bulunan markaların sırf bu işi yapması için siteleri var. Bu yüzden zaman zaman Google Alışveriş bu sitelerin ayrıntısına yetişme konusunda tökezleyebiliyor. Ancak belirtmek gerek, internet üzerindeki bütün fiyatları bulma işini tabii ki de dünyanın en geniş kapsamlı arama motorundan daha iyi yapabilecek bir site yaratmak zor.

Google Alışveriş, Google üzerinden bir arama yapıldığı zaman kolayca ulaşılabilen bir hizmet. Tek yapılması gereken yukarıda bulunan “Alışveriş” sekmesine tıklamak. Buraya tıkladıktan sonra aranan ürünün özellikleri, fiyat karşılaştırmaları, kaç sitede satıldığı gibi bilgiler sıralanıyor. Bir de marka, fiyat ve özellik seçeneklerinden oluşan bir filtre sistemi mevcut.

Fiyat karşılaştırma siteleri nasıl çalışır?

Fiyat ve ürün karşılaştırma siteleri bildiğiniz üzere oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Durum böyle olunca insanda da bir merak oluşuyor. Bu ürünleri bir bir giren bir ekip mi var? Nasıl oluyor bu iş? Fiyat karşılaştırma siteleri “XML Ürün Entegrasyon” özelliğini kullanıyor. 

Nedir bu “XML Ürün Entegrasyon”? Hemen özetleyelim, E-ticaret sitesi sahiplerinin kendi ürünlerini başkalarının sitelerine ya da başkalarının ürünlerini kendi sitelerine aktarmak için kullanılan bir sistem.Bu sistem, tedarikçinizin elinde bulunan güncel ürün bilgilerine anlık olarak ulaşmanızı sağlar. 

Ya da tam tersi bir senaryoda, siz tedarikçiyseniz sizden ürün alan bir site de sizin ürün bilgilerinize ulaşabilir. Sonrasında sizin ürününüzü kendi sitesinde satmak için ürünü sizden tedarik eder ve satın alan kişiye gönderimini sağlar. Tabii ki arada yapılan anlaşmalar sayesinde bu durumdan iki taraf da kârlı çıkar.

Alışverişte ürün seçiminde yardımcı olan ve en ucuz fiyatı karşınıza getiren siteleri sıraladığımız, bunun yanında çalışma prensiplerini de anlattığımız yazımızın sonuna geldik. Peki siz bu sitelerden hangisini daha çok tercih ediyorsunuz, sizin için artıları ve eksileri neler yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

25
11
9
3
2
Emoji İle Tepki Ver
25
11
9
3
2