Facebook Arama Geçmişi Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

11
2
2
1
1
Facebook, yaptığımız tüm aramaları bir dahaki sefer yapacağımız aramalar için kolaylık sağlaması sebebiyle kayıt altında tutar. Peki Facebook arama geçmişi silme nasıl yapılır? Gelin birlikte bakalım.

Facebook’u internetle geçirdiğimiz zamanımızın büyük bir bölümünü işgal eden, minik bir dünya olarak tanımlayabiliriz. Burada yaptığımız her arama, bir sonraki sefer yapacağımız aramalarda bizlere kolaylık sağlaması amacıyla kaydedilir. Örneğin sürekli olarak takip ettiğiniz bir kişi var ve sık sık arama barına ismini yazarak profiline tıklıyorsunuz. Yaptığınız bu işlemin sıklığına göre aradığınız kişinin baş harfini Facebook arama kısmına yazdığınız taktirde kendisini ilk sırada gösterir. Ya da aynı şeyi takip ettiğimiz bir sayfa için de söyleyebiliriz. Facebook arama geçmişi silme ile bu kaydedilen listeyi silmek mümkün.

Aslında bunu teknik anlamda değerlendirirsek, gayet yararlı olduğunu söylemek mümkün. Ama bazen de geçmişte sürekli takip ettiğimiz fakat artık yüzüne bile bakmak istemediğimiz (evet, eski sevgiliden bahsediyorum) kişileri Facebook arama uygulaması sebebiyle olur olmadık zamanlarda karşımızda görebiliriz. Bu ve bunun gibi birçok durumla karşılaşmamak için Facebook’taki tüm arama geçmişinizi rahatlıkla silebilirsiniz. Facebook arama geçmişi silme işlemi için gereken bir dizi işlem var.

Öncelikle;

  • Facebook’a giriş yapın ve
  • Ana sayfanın hemen sağ üst köşesinde bulunan ‘aşağı doğru ok’ işaretine tıklayın.
  • En alt kısımda ‘Hareketler Dökümü’ var, oraya bir tık yapın.

facebook arama geçmişi silme

  • Sol tarafta ‘Filtreler’ bölümünün en sonunda, ‘Yorumlar’ın hemen altında ‘DAHA FAZLA’ seçeneği var, ona bir tık yapıyoruz.

facebook arama

Buraya da tıkladıktan sonra sol taraftaki seçeneklerden ‘Ara’yı seçiyoruz. 

facebook arama geçmişi silme işlemi

  • En sonunda da sağ üst köşede bulunan ‘Arama Kayıtlarını Sil’e tıklayıp tekrar çıkan ‘Arama Kayıtlarını Sil’e tıklıyoruz.

facebook arama silme

Bu işlemleri takip etmeniz halinde Facebook arama geçmişi silme işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız. 

11
2
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
11
2
2
1
1