Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın Mesaj Servislerini Birleştiriyor

148
14
12
3
2
Sosyal medya devi Facebook, ana hizmetinin yanı sıra elinde WhatsApp ve Instagram gibi iki büyük servis daha bulunduruyor. Şirketin yeni hedefi ise bu üç servis arasında bir bağlantı oluşturmak.

Facebook, Instagram’ın özel mesaj özelliği olan DM’leri Messenger uygulamasının kodlarıyla yeniden şekillendirmeye karar verdi. Firma böylece WhatsApp, Instagram ve Facebook kullanıcılarının birbirleriyle iletişim kurabilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, kendi sosyal medya uygulaması olan Facebook’un gereken saygıyı ve önemi görmediğini söylüyordu. O’na göre Instagram gibi uygulamaların şöhretleri Facebook’a bağlı. Şu anda da bu uygulamaların bu denli popüler olmasının sebebi, son yıllarda sık sık skandallara karışan Facebook’un bu uygulamalara serbestlik ve özerklik sağlaması oldu.

facebook-messenger

Zuckerberg’in kurduğu baskı nedeniyle, hem WhatsApp hem de Instagram kurucuları Facebook‘tan ayrıldı. Facebook kurucularından Chris Hughes, uygulamaları birleştirme işleminin sebebi olarak Zuckerberg’in firmasının hükümet tarafından alaşağı edilmesini zorlaştırmak olarak gösteriyor. Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Facebook’un Instagram ve WhatsApp’ı rekabeti ortadan kaldırmak için alıp almadığını soruşturuyor.

Facebook ayrıca uygulamaların isimlerini de değiştirmeyi planlıyor. Instagram’ın adı Instagram from Facebook olarak, WhatsApp’ın adı da WhatsApp from Facebook olarak değiştirilecek. Ayrıca WhatsApp ve Instagram çalışanları, fb.com uzantılı mailler kullanmaya başlayacak.

Kaynak : https://www.dailydot.com/debug/instagram-dm-facebook-messenger-tech/
148
14
12
3
2
Emoji İle Tepki Ver
148
14
12
3
2